Ylläksellä lumivyöry, pelastustyöt päättyneet - Uutiset - Aamulehti

Ylläksellä lumivyöry, pelastustyöt päättyneet – vaeltajat tavoitettu

Pelastustyöt ovat päättyneet. Paikalla oli kaksi helikopteria, kävelijöitä ja pelastuskoiria. Aiemmin tällä viikolla myös Sodankylässä tapahtui lumivyöry.

5.2. 17:49 | Päivitetty 5.2. 19:37

Kolarin Äkäslompolossa on tapahtunut lumivyöry noin puoli neljän aikaan iltapäivällä. Lumivyöry tapahtui Pirunkurussa, joka sijaitsee Ylläksellä.

Päivystävän palomestarin Lauri Mannisen mukaan alueella oltiin havaittu ennen vyöryä kaksi vaeltajaa, minkä seurauksena käynnistettiin pelastustyöt.

Henkilöt kuitenkin tavoitettiin noin kuuden aikaan illalla. Hätäkeskus sai tiedot vyörystä noin puoli neljän aikaan.

–Lumivyöryalue on ollut noin satametriä leveä ja noin puoli kilometriä korkea. Se on ollut massiivinen vyöry, eli siinä on käytännössä vain kivikkoa enää jäljellä.

Apuna kaksi helikopteria

Pelastustöihin osallistui kaksi helikopteria, parikymmentä henkilöä ja pelastuskoiria. Aluetta kuvattiin lämpökameralla.

Lumivyöryn aiheutti Mannisen mukaan kaksi laskettelijaa. He ovat kunnossa ja ilmoittivat, etteivät havainneet kenenkään jääneen vyöryn alle, Manninen kertoo.

–Se on hyvin suosittu vapaalaskupaikka. Paikalliset kertoivat, että lumivyöryjä on vuosittain, mutta ei tiedetty että näin massiivista olisi ollut.

Oletuksena on tällä hetkellä se, ettei lumen alle ole jäänyt ketään.

–Suurella todennäköisyydellä näin on.

Aiemmin lumivyöry Sodankylässä

Ilmatieteen laitoksen mukaan Ylläksellä on tällä hetkellä huomattava lumivyöryvaara.

Asteikolla 1–5 taso on Ylläksellä ja Levillä kolme. Kyse on laitoksen mukaan vaarallisista lumivyöryolosuhteista. Arvio koskee hoitamattomia rinteitä.

Ylläs ski resort -hiihtokeskus luokittelee tämän hetkisen lumivyöryvaaran niin ikään huomattavaksi. Se kehottaa nettisivuillaan välttämään jyrkkyydeltään yli 30-asteisia rinteitä. Myös hiihtokeskuksen arvio koskee luonnonvaraisia rinteitä.

Aiemmin tällä viikolla Sodankylässä tapahtui lumivyöry, jonka alle jäi osittain kaksi vapaalaskijaa.

Vyöry tapahtui keskiviikkona Luostotunturin eteläpuolella, hoidettujen laskettelualueiden ulkopuolella. Kaksikko selvisi lumivyörystä vammoitta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos