Nyt vietetään Uutisten viikkoa - Uutiset - Aamulehti

Nyt vietetään Uutisten viikkoa – lapsille ja nuorille on paljon kiinnostavaa luettavaa

Koulujen ja uutismedian yhteinen teemaviikko haastaa tänä vuonna ottamaan selvää, mikä on totta.

Aamulehti kävi tammikuussa tutustumassa talviseen liikuntatuntiin Hervannassa. Kuvassa viilettää takki auki Mikhail Aseev. Myös tämä juttu löytyy Uutisten viikon tarjonnasta.

1.2. 7:27

Tänään maanantaina alkaa valtakunnallinen Uutisten viikko, joka on koulujen ja uutismedian yhteinen mediakasvatuksen teemaviikko. Tämä näkyy monipuolisesti myös Aamulehdessä niin verkossa kuin paperilehdessä.

Tänä vuonna Uutisten viikko haastaa torjumaan väärän tiedon leviämistä ja ottamaan selvää, mikä on totta. Tähän aiheeseen pureudumme jutussa, jossa pohditaan lukiolaisten kanssa muun muassa sitä, miksi huhut leviävät nopeasti ja pitääkö valeuutisista olla huolissaan.

Entä miten syntyvät jutut Pirkanmaan koronanyrkin kokoontumisesta? Toimittaja Elina Venttola seurasi yhden päivän ajan, mitä kaikkea vaaditaan ennen kuin juttu voidaan julkaista verkossa ja paperilehdessä.

Tämän lisäksi Aamulehdessä julkaistaan viikon aikana lukuisia lapsia ja nuoria kiinnostavia juttuja, joissa he myös itse pääsevät ääneen. Kerromme muun muassa suosikkiharrastus parkourista, koiranpennun hankkimisesta ja siitä, miten syntyy koululaisten herkkuruoka sekä paljon, paljon muuta.

Lisäksi tiistaina ilmestyy Opinnot ja ura -juttupaketti, jossa on monenlaista hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa opintojaan suunnitteleville.

Koululaisten kirjoittamia mielipiteitä on jälleen saapunut runsaasti, ja julkaisemme niitä verkossa ja paperilehdessä.

Opettajat voivat lunastaa Aamulehden digitunnukset ja hyödyntää opetuksessa Aamulehden sisältöjä digitaalisena Uutisten viikon ajan. Tunnukset voi tilata osoitteesta tilaa.sanoma.fi/uutistenviikko.

Erityisesti lapsille ja nuorille suunnatut jutut löytyvät kootusti osoitteesta aamulehti.fi/uutistenviikko.

Valtakunnallista Uutisten viikkoa vietetään vuosittain tammi-helmikuun vaihteessa. Aiemmin se tunnettiin Sanomalehtiviikkona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut