Huumekauppaan liittyvien vakavien rikosten uhreina usein tavallisia ihmisiä – ”Epäilen suuresti, että meidän syrjäytyneet yksin tällaisia määriä saisivat käytettyä”

Huumerattijuopumusten määrä löi viime vuonna kaikki ennätykset. Asiantuntijoiden mukaan tämä on vakava varoitus huumeiden ongelmakäytön lisääntymisestä työssäkäyvien ja koulutettujen keskuudessa. Useat muutkin merkit yhteiskunnassa kertovat, etteivät huumeet ole enää vain syrjäytyneiden ongelma. Esimerkiksi alle 25-vuotiaiden huumekuolemat lähes kaksinkertaistuivat Suomessa kolmessa vuodessa.

A-klikikka Oy:n toimitusjohtaja Kaarlo Simojoki on erittäin huolissaan huumeiden ongelmakäytön lisääntymisestä ja leviämisestä myös työssäkäyvän ja koulutetun väestön keskuuteen. – Yhteiskunnassamme muhii pinnan alla paljon vakavampi ongelma kuin mitä yleisesti halutaan myöntää, hän sanoo.

17.1.2021 6:00

Asiantuntijat pitävät huumerattijuopumusten määrän voimakasta kasvua vakavana varoitusmerkkeinä siitä, että huumeiden ongelmakäyttö on lisääntynyt työssä käyvän ja koulutetun väestön keskuudessa Suomessa.

Aamulehti uutisoi lauantaina (16.1.), että vuonna 2020 ensimmäistä kertaa Suomen historiassa huumekuskeja jäi liikenteessä kiinni saman verran kuin alkoholirattijuoppoja. Pelkästään huumeita käyttäneiden kuljettajien määrä kasvoi ennätyksellisesti 2 300 tapauksella eli kolmanneksella vain yhden vuoden aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut