12-vuotias pirkanmaalaislapsi hyväksyi Snapchatissa kaveripyynnön: alkoi uhkaava tapahtumasarja, jota tutkitaan vakavana rikoksena – ”Kuulen ja näen kaiken, mitä puhutte” - Uutiset - Aamulehti

12-vuotias pirkanmaalaislapsi hyväksyi Snapchatissa kaveripyynnön: alkoi uhkaava tapahtumasarja, jota tutkitaan vakavana rikoksena – ”Kuulen ja näen kaiken, mitä puhutte”

Tapausta tutkii Nokian poliisi. Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan hakkerointi on helppoa tietynlaisissa älypuhelimisissa. Tässä jutussa kerromme, mistä tunnistat, että puhelimeesi on saattanut asentua haittaohjelma.

Pahantekijä kaappasi käyttöönsä lapsen kännykän kameran, mikrofonin sekä sijaintitiedot. Hän näki ja kuuli kaiken, mitä lapsi teki ja puhui. Lisäksi hakkeri näki, missä lapsi kulkee.­

17.1. 7:24 | Päivitetty 18.1. 14:55

Aamulehti

Tässä jutussa esiintyvien henkilöiden nimet on muutettu heidän suojelemisekseen. Myös lapsen lemmikin nimi on jutussa muutettu tunnistamisen estämiseksi.

Aamulehti ei myöskään kerro, missä päin Pirkanmaata tapaus sattui.

Pirkanmaalainen Tuisku, 12, sai Snapchatissa kaveripyynnön Venlalta. Tuiskun luokalla on yksi Venla. Tuisku pohti kaverinsa Neean kanssa, hyväksyäkö pyyntö vai ei, sillä hän ei ole koulussa erityisesti tekemisissä Venlan kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?