Pirkkalassa kerätään nimiä adressiin Puskiaisten oikaisua vastaan - Uutiset - Aamulehti

Moottoritien uusi linjaus kuumentaa tunteita Pirkkalassa – Puskiaisten oikaisun tilalle halutaan luonnonsuojelualue

Pirkkalan ympäristöyhdistys ja omakotiaktiivit keräävät nimiä Puskiaisten oikaisua vastustavaan adressiin. Uusien tieväylien suunnittelu on parhaillaan käynnissä Pirkanmaan ely-keskuksessa.

Jos suunniteltu oikaisu toteutuu, Helsingin moottoritieltä pääsisi suoraan läntiselle kehätielle Pirkkalaan kiertämättä Lakalaivan ja Sarankulman kautta.

17.12.2020 21:29

Aamulehti

Helsingin moottoritien suunniteltu oikaisu Lempäälästä suoraan Pirkkalaan kuumentaa tunteita Pirkkalassa.

Helsinki–Tampere-moottoritie eli valtatie 3 aiotaan oikaista Lempäälän Kuljusta suoraan Pirkkalan Linnakallioon. Jos suunnitelma toteutuu, Helsingin moottoritieltä pääsisi suoraan läntiselle kehätielle Pirkkalaan kiertämättä Lakalaivan ja Sarankulman kautta.

Pirkkalan ympäristöyhdistys ja omakotiaktiivit keräävät nimiä tätä niin sanottua Puskiaisten oikaisua vastustavaan adressiin. Siinä vaaditaan Pirkkalan ja Lempäälän välisen virkistysmetsän ja ekologisen käytävän säilyttämistä sellaisenaan myös tulevaisuudessa.

Yli 600 nimeä torstaina

Sunnuntaina avattuun adressiin on torstaina aamupäivällä kertynyt jo yli 600 allekirjoitusta.

– Suunniteltu Puskiaisten moottoritieoikaisun ja 2-kehän rakentaminen Lempäälän ja Pirkkalan maastokäytäviin ei ole toteuttamiskelpoinen, sillä se tuhoaisi luonnolle arvokkaan ekologisen käytävän ja merkittävän virkistysmetsän, adressin laatijat toteavat.

Oikaisun sijaan esitetään nykyisen valtatie 3:n välityskyvyn ja turvallisuuden parantamista asteittain esimerkiksi rakentamalla väylälle kolmannet kaistat.

Lisäksi ehdotetaan, että suunnittelualueelle perustettaisiin luonnonsuojelualue. Tavoitteena olisi saada aikaan helposti saavutettava lähivirkistyskohde, jonka laajaa polku- ja latuverkkoa ylläpitävät julkisten toimijoiden lisäksi myös yhdistykset.

Lue lisää: Valtatie 3:n oikaisun ja kakkoskehän suunnittelu Lempäälässä ja Pirkkalassa jatkuu – video näyttää, mikä muuttuisi

Suunnittelu käynnissä

Pirkanmaan ely-keskus on käynnistänyt suunnitteluhankkeen valtatie 3:n ja Tampereen kaupunkiseudun 2-kehän parantamisesta. Hankkeen vaihtoehtoja on tarkennettu syyskuussa 2020.

Tarkoituksena on kehittää Tampereen kaupunkiseudun keskeisiä liikenneyhteyksiä sekä parantaa liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta. Suunnittelu sisältää ympäristövaikutusten arviointimenettelyn.

Puskiaisten oikaisun vaihtoehtona on kolmostien parantaminen nykyisellä paikallaan, mikä tarkoittaisi lisäkaistojen rakentamista Sarankulmaan ja Lakalaivaan.

Kakkoskehä on jo nykyisin Hervannasta Sääksjärvelle kulkevan tien jatke, jota on tarkoitus jatkaa Kangasalle asti. Pirkkalaan on suunniteltu eritasoliittymää paikkaan, jossa kakkoskehä ja Puskiaisten moottoritie kohtaavat. Tien varsille tulisi yritysrakentamista.

Tavoitteena on, että yleissuunnitelma valmistuu vuoden 2021 aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos