Uutta tietoa Rantaperkiön pyöräkolarista - Uutiset - Aamulehti

Uutta tietoa Rantaperkiön pyöräkolarista: Taksinkuljettajan mukaan lapsi kääntyi auton eteen täysin yllättäen

Onnettomuus tapahtui Nuolialantien ylittävällä suojatiellä tai sen välittömässä läheisyydessä.

Onnettomuus tapahtui Tampereen Rantaperkiössä Nuolialantien ylittävällä suojatiellä tai sen läheisyydessä. Suojatie kulkee liikenteenjakajan kohdalla. Vasemmalla on taksi onnettomuuden jälkeen.

17.12.2020 9:35

Aamulehti

Poliisi on kuullut Tampereen Rantaperkiössä marraskuussa tapahtuneen pyöräkolarin osallisena ollutta taksinkuljettajaa ja selvittänyt tapahtumien kulkua.

Alakouluikäinen pyöräilijä ja taksi törmäsivät marraskuun puolivälissä Tampereen Rantaperkiössä. Onnettomuus tapahtui Nuolialantien ylittävällä suojatiellä tai sen välittömässä läheisyydessä hieman ennen Pihlajakadun risteystä. Taksi oli matkalla Nuolialantietä Pirkkalan suuntaan.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan pyöräilijä on tullut samasta suunnasta kuin auto, joko pyörätieltä tai ajotien suunnasta. Kuljettajan mukaan pyöräilijä kääntyi yllättävästi auton eteen ja törmäys tapahtui, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jani Ortamala Sisä-Suomen poliisista.

Vastuukysymyksiä punnitaan

Suojatie ei kohdalla ole pyörätien jatke, vaan erillinen Nuolialantien ylittävä suojatie. Jos pyöräilijä ajaa suojatien yli, hänen pitäisi väistää sekä oikealta että vasemmalta suoraan ajavaa ajoradan liikennettä.

– Tilanne on tapahtunut kuljettajan silmissä hyvin yllättäen eikä hän ole ehtinyt siihen reagoida. Vastuukysymyksiä tässä nyt punnitaan: mikä on kuljettajan vastuu tarkkailla ympäristöään versus pyöräilijän vastuu, Ortamala kertoo.

Paikalla oli onnettomuushetkellä hyvä näkyvyys. Kuljettaja ehti jarruttaa ennen törmäystä, mutta se ei estänyt onnettomuutta. Kuljettaja ei ajanut ylinopeutta eikä päihteillä ollut osuutta tapahtumiin.

Pyöräilijä kuljetettiin onnettomuuden jälkeen ambulanssilla ensiapuun. Hän sai kovan osuman, mutta vammat eivät olleet hengenvaarallisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos