Tamperelainen Tarja Ahonen, 60, kyllästyi yrittäjän pitkiin päiviin ja alkoi opiskella alalle, jossa on pian valtava pula tekijöistä – miten se ratkaistaan?

Lähitulevaisuudessa tarvitaan kymmeniätuhansia uusia hoitajia. Koulutuspaikkoja lisätään merkittävästi, mutta riittääkö se? Lähihoitajaopiskelijoiden keski-ikä on korkea, sillä moni alanvaihtaja haluaa tehdä konkreettista ja merkityksellistä työtä. Yksi heistä on entinen pitopalvelu- ja kahvilayrittäjä Tarja Ahonen.

Tarja Ahonen kokee olevansa vahvimmillaan käytännön harjoituksissa. Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa on koulutusluokka, jossa harjoitellaan hoitotoimia. Kuvassa Ahonen imee limaa koulutusnukelta.

10.1.2021 7:12

Aamulehti

Neljä viidestä hoivalaitoksesta tarvitsee lisää henkilökuntaa, kun vanhuspalvelulain sitova henkilöstömitoitus otetaan käyttöön huhtikuussa 2023.

Vanhuspalvelulain perusteluihin on kirjattu, että lakiuudistuksen sekä väestössä ja alalla tapahtuvien muutosten vuoksi tarvitaan kotihoitoon ja asumispalveluihin noin 30 000 uutta hoitajaa vuoteen 2030 mennessä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut