Miten työ muuttuu tulevaisuudessa? - Uutiset - Aamulehti

Tamperelainen yritysjohtaja Henry Nieminen esittää hurjan vision tulevaisuuden työelämästä – tulevaisuustutkija kertoo, mitä yllättäviä taitoja pian tarvitaan

Tamperelaisen teknologiakonsernin Insta Groupin toimitusjohtaja Henry Nieminen kertoo, että lisätty todellisuus tulee vauhdilla työelämään. Tulevaisuustutkija Mikko Dufva ennakoi, että työssä tarvitaan entistä enemmän luovuutta sekä kykyä ymmärtää sotkuisuutta ja monimutkaisuutta. Yksi ennuste on, että tulevaisuudessa vain korkean osaamisen työntekijöillä on töitä.

Insta Groupin toimitusjohtaja Henry Nieminen sanoo digitalisaation synnyttäneen murroksen, mutta huomauttaa, että teollisia murroksia on koettu ennenkin. – Keskeinen kysymys on, miten ihmiset saadaan mukautumaan muutokseen. Oppimiskyvyn lisäksi tarvitaan uteliaisuutta sekä kykyä hyödyntää tietoa ja erotella sitä luotettavasti.

31.12.2020 7:05

Aamulehti

Varastonhoitaja panee lasit päähänsä ja antaa katseen kiertää hyllyjä. Hän tekee näin varastolaskentaa.

Asentaja saapuu koneen viereen vaikka keskelle metsää. Hänen suojalaseihinsa tai kypäränsä visiiriin heijastuu koneen kytkentäkaavio tai korjausohje. Hän näkee myös tulevat viat tai korjaustarpeet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos