Ulkotuli sytytti palon omakotitalon verannalla - Uutiset - Aamulehti

Koivistonkylässä oli perjantai-iltana vakavan tulipalon uhka, kun liekit levisivät omakotitalon verannalla – Alkusammutus ei onnistunut

Palo lähti oletettavasti ulkotulesta. Ulkotulia on syytä varoa vielä senkin jälkeen, kun ne ovat sammuneet.

Ulkotuli sytytti palon omakotitalon verannalla Tampereen Koivistonkylässä.­

28.11.2020 13:06

Tampereella syttyi myöhään perjantai-iltana tulipalo, joka olisi saattanut johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen hieman kello 23 jälkeen Koivistonkylään Harkonkujalle, missä omakotitalon verannalla paloi pöytä.

Asunnossa olijat olivat yrittäneet sammuttaa paloa, mutta pöytä oli yhä tulessa, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

Pelastuslaitos sai palon sammutetuksi, ennen kuin se ehti levitä taloon. Riski palon leviämiselle oli suuri, sillä pöytä sijaitsi kahden–kolmen metrin päässä talosta.

Palo oli oletettavasti lähtenyt ulkotulesta ja levinnyt siitä pöytään.

– 2–3 metrin matka matka ei ole pitkä. Jos ulkotulen laskee puuverannalla lattialle, se ei missään tapauksessa ole turvallista, sanoo päivystävä palomestari Jari Hiltunen Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksesta.

Muista valvoa ja varo myös steariinia

Hiltusen mukaan varsinkin isommista ulkotulista, jotka palavat seinän vierustalla, tuli lähtee helposti leviämään. Riski kasvaa, jos tuuli painaa liekkejä sopivaan suuntaan.

Myös pienemmät ulkotulet kannattaa sijoittaa mahdollisuuksien mukaan kauas rakennuksista ja suojata astialla, esimerkiksi tarpeeksi isolla lasipurkilla.

– Tärkeintä on, että tulia valvotaan. Usein tulet palavat läpi yön ja talonväki nukkuu. Sillä tavalla tulia ei saisi jättää. Avotuli pitää olla aina valvottu, tuikkunakin, Hiltunen sanoo.

Ulkotulia on syytä varoa vielä senkin jälkeen, kun ne ovat sammuneet. Hiltusen mukaan steariinia on syytä varoa siihen asti, kunnes se jähmettyy.

Etenkin jalkakäytävillä sijaitsevat tulipadat ovat vaarallisia pimeässä.

– Aiheuttaa aika ilkeitä palovammoja, jos sellaista potkaisee vahingossa ja steariini roiskuu jaloille, varsinkin, jos on pikkukengät ja sukkahousut jalassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?