SPR toimittaa evakuointikeskuksia koko Suomeen - Uutiset - Aamulehti

SPR toimittaa Tampereelta evakuointikeskuksia kaikkiin maakuntiin

Evakuointikeskukset parantavat merkittävästi suuronnettomuuksiin varautumista ympäri Suomea.

Tampereen Kalkun logistiikkakeskuksesta toimitetaan evakuointikeskuksia jokaiseen Suomen SPR:n piiriin.

18.11.2020 16:26 | Päivitetty 18.11.2020 16:26

Aamulehti

Suomen Punainen Risti, SPR toimittaa Tampereen Kalkun logistiikkakeskuksesta maakuntiin nopeasti pystytettäviä evakuointikeskuksia.

Punaisen Ristin siirrettävät evakuointikeskukset parantavat merkittävästi suuronnettomuuksiin varautumista ympäri Suomea.

Hätätilanteen sattuessa evakuointikeskus voidaan pystyttää onnettomuuspaikalle.

– Esimerkiksi linja-auto- ja laivaturmat sekä kerrostalopalot ovat onnettomuuksia, joissa voidaan joutua evakuoimaan paljon ihmisiä, sanoo SPR:n valmiuden ja varautumisen koordinaattori Marko Korhonen tiedotteessa.

Telttoja, retkisänkyjä, huopia...

Peräkärryihin pakatut yksiköt sisältävät telttoja, retkisänkyjä, huopia, vesikanistereita, pöytiä, tuoleja ja muuta välineistöä väliaikaisen evakuointikeskuksen perustamiseksi.

Siirreltävät evakuointiyksiköt parantavat merkittävästi SPR:n ja yhteistyöverkosto Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valmiutta toimia onnettomuustilanteissa.

– Evakuointikeskuksessa voi esimerkiksi odottaa sairaankuljetusta. Siellä voidaan myös antaa kriisiapua ja rekisteröidä evakuoituja, Korhonen kertoo.

Evakuointiyksiköitä ollaan parhaillaan siirtämässä Tampereen Kalkun logistiikkakeskuksesta jokaiseen SPR:n piiriin ympäri maata.

Omansa ovat saaneet jo Varsinais-Suomen, Ahvenanmaan, Oulun, Hämeen, Länsi-Suomen ja Österbottenin piirit.

Vastaavanlaiset yksiköt siirretään lähiaikoina Helsingin ja Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Lapin, Satakunnan ja Savo-Karjalan piireihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut