Biolan pyytää anteeksi rahkasammalsuon tuhoa - Uutiset - Aamulehti

Biolan pyytää anteeksi Kihniön Sarvinevan rahkasammalsuon tuhoa

Biolanin mukaan sen periaatteisiin kuuluu kerätä rahkasammalta vain jo ihmisen toiminnan vuoksi muuttuneilta soilta. Nyt yhtiö pyytää anteeksi toimiaan Sarvinevan suolla, missä sen toiminta on ulottunut myös luonnontilaiselle osalle suoaluetta.

Tällaiselta Sarvinevalla näytti keruun jälkeen marraskuussa.

14.11.2020 16:42

Biolan Groupiin kuuluvan Ecomoss oy:n rahkasammalen keruu luonnontilaisella Kihniön Sarvinevan suolla on johtanut yhtiön anteeksipyyntöön ja jatkoselvityksiin.

– Saamiemme tietojen mukaan toimintamme Sarvinevalla kesällä 2020 on ulottunut myös luonnontilaiselle osalle suoaluetta, jolta rahkasammalta ei saisi kerätä. Näin ei pitäisi missään nimessä tapahtua, ja pyydämme tätä anteeksi, Biolanin toimitusjohtaja Teppo Rantanen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Rahkasammaleen nostaminen luonnontilaisilta soilta nousi esiin, kun Aamulehden toimittaja Matti Kuusela kirjoitti Sarvinevan suon tilanteesta aiemmin marraskuussa.

Rantasen mukaan yhtiön periaatteena on kerätä rahkasammalta ainoastaan luonnontilaisuudeltaan luokkiin 1−3 kuuluvilta, jo ihmisen toiminnan vuoksi muuttuneilta soilta ja suoalueilta, ei luokkaan 4−5 kuuluvilta suoalueilta tai suon osilta, jotka lasketaan luonnontilaisiksi.

Biolan käynnistää tiedotteensa mukaan ulkopuolisen tahon kanssa selvitystyön, jossa tilanne suolla tutkitaan.

Sarvinevan tuhoutuneeseen suoympäristöön kiinnittivät huomiota luontojärjestöt, jotka vaativat rahkasammalen kuorinnan asettamista luvanvaraiseksi.

Järjestöjen mukaan maakunnallisesti arvokkaalla Sarvinevalla Kihniössä suon pintakasvillisuutta tuhottiin rahkasammalta kuorimalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: