Lämpöpuuta valmistavan Lunawoodin teollisuushalli tuhoutuu tulipalossa Kaskisissa - Uutiset - Aamulehti

Lämpöpuuta valmistavan Lunawoodin teollisuushalli tuhoutuu tulipalossa Kaskisissa

12.11.2020 21:12

Kaskisissa torstai-iltana tuleen syttynyt teollisuushalli palaa kauttaaltaan, kertoo Pohjanmaan pelastuslaitos. Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta hieman ennen puoli seitsemää ja sammutustyöt jatkuvat vielä tunteja. Paikalla on yli kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä. Teollisuushalli kuuluu lämpöpuutuotteita valmistavalle Lunawoodille.

Kyseessä on 500 neliömetrin teollisuushalli, jossa oli palon syttymishetkellä toimintaa. Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkempaa tietoa. Palosta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja, joskin yhden henkilön kerrotaan hengittäneen lievästi savua. Pelastuslaitos arvioi, että halli tulee todennäköisesti tuhoutumaan kokonaan.

Lunawood valmistaa lämpöpuuta pääosin vientitarkoituksiin. Yritys työllistää verkkosivujensa mukaan 100 henkilöä Iisalmen, Kaskisten ja Joensuun tuotantolaitoksilla sekä Lahden pääkonttorilla ja tärkeimmissä vientimaissa. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna noin 47 miljoonaa euroa.

Yrityksen valmistamaa lämpöpuuta käytetään muun muassa julkisivurakentamiseen, saunoihin ja piharakenteiden, kuten terassien materiaalina.

Yrityksen Iisalmen tehtaalla oli suurpalo marraskuussa 2017. Tuolloin palo alkoi lämpöpuun käsittelylinjalta, joka tuhoutui. Vahinkojen arvioitiin olleen kolme vuotta sitten miljoonaluokkaa. Iisalmen tehtaalla oli pienempi tulipalo myös kuluvan vuoden syyskuussa.

Lunawoodin toimitusjohtaja Arto Halonen ei halunnut kommentoida Kaskisten tapausta ennen kuin tilanteen kokonaiskuva on paremmin selvillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut