Annika Nevanpää on Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja 2021 - Uutiset - Aamulehti

Tampereen ylioppilaskunnan puheenjohtaja Annika Nevanpää luotsaa Suomen ylioppilaskuntien liittoa ensi vuonna – ”Kandia minusta ei sitten ensi vuonna vielä tule”

Toisella kierroksella vastassa oli Sastamalasta kotoisin oleva Aleksi Sandroos. Kisa oli tiukka.

Annika Nevanpää on 26-vuotias viidennen vuoden hallintotieteiden opiskelija.

12.11.2020 19:55

Aamulehti

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajaksi on valittu Tampereen ylioppilaskunnan puheenjohtaja Annika Nevanpää. Nevanpää voitti vaalien toisella kierroksella Sastamalasta kotoisin olevan Vaasan ylioppilaskunnan Aleksi Sandroosin äänin 75–63.

Nevanpää on 26-vuotias viidennen vuoden hallintotieteiden opiskelija. Hän on kotoisin Seinäjoelta. Nevanpää on toiminut Tampereella lukuisissa luottamustoimissa opiskelijaliikkeessä: TREY:n hallituksessa, edustajistossa ja muun muassa ainejärjestönsä varapuheenjohtajana.

Nevanpään mukaan tiukka vaalitulos kertoo siitä, että hakijoiden taso oli kova. Vaalivoitto tarkoittaa sitä, että kandia hänestä ei vielä ensi vuonna tule.

– Voiton myötä voin keskittyä paketoimaan TREY:n hommat loppuvuonna. Vuodenvaihteessa hankin kakkosasunnon Helsingistä, mutta koti jää myös Tampereelle, Nevanpää kertoo Aamulehdelle.

Tampereelta hän aikoo ottaa mukaansa uudistusmieltä.

– TREY on nippa nappa kaksi, kun taas SYL täyttää ensi vuonna sata vuotta. Olen tottunut rakentamaan uutta ja toivon, että saan jatkaa sillä asenteella myös ensi vuonna.

Tampereen ylioppilaskunnan pomo Annika Nevanpää tavoittelee SYL:n puheenjohtajuutta – Torstaina ratkeavassa kisassa paikkaa hakee myös Aleksi Sandroos Sastamalasta

Sandroos ja Jäppinen ehdolla hallitukseen

Etänä järjestettävä liittokokous jatkuu huomenna muun muassa hallitusvaaleilla. Aleksi Sandroos ilmoitti kiitospuheessaan olevansa ehdolla hallitukseen. Lisäksi ehdolla on Tampereen yliopiston Ville Jäppinen.

Kokouksessa päätetään henkilövalintojen lisäksi ensi vuoden toimintasuunnitelmasta ja SYL:n taloudesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut