Poliisi ampui poliisikoiran kiinniottotilanteessa Sipoossa - Uutiset - Aamulehti

Poliisi ampui poliisikoiran kiinniottotilanteessa Sipoossa

Poliisikoira pääsi kiinniottotilanteessa ulos avoimesta ikkunasta, ei tunnistanut poliisia ja yritti hyökätä poliisin kimppuun. Helsingin poliisi selvittää Itä-Uudenmaan poliisissa sattunutta tapausta.

12.11.2020 17:05

Poliisikoira kuoli torstaina kiinniottotilanteessa poliisin luotiin, koska se hyökkäsi vahingossa tehtävän aikana poliisin kimppuun. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa, että tehtävänä oli ottaa kiinni kaksi etsintäkuulutettua henkilöä.

Kun poliisi tarkasti asuntoa koiran kanssa, koira oli päästetty vapaaksi ahtaassa tilassa. Yhdessä huoneista oli huonosti peitetty ikkuna tai luukku, josta koira oli päässyt pujahtamaan ulos.

Koira huomasi ulkopuolella henkilön, jota ei tunnistanut tehtävällä olleeksi poliisiksi. Siksi koira toimi koulutuksensa mukaisesti ja hyökkäsi poliisin kimppuun.

Poliisi taltutti koiran virka-aseella.

–  Poliisi selvisi tilanteesta ilman vammoja, mutta poliisikoira loukkaantui ja sitä lähdettiin viemään välittömästi eläinsairaalaan. Poliisikoira menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa, kertoo tiedotteessa ylikomisari o Jussi Huhtel a Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Tapauksen tarkemmasta selvittämisestä vastaa toinen poliisilaitos, tässä tapauksessa Helsingin poliisi.

–  Erittäin valitettava tapaus, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että poliisikoira on viime kädessä voimankäyttöväline – ja myös eläin, Huhtela jatkaa tiedotteessa.

Poliisikoiran koulutus on pitkä ja monivaiheinen prosessi, joka kestää kaksi ja puoli vuotta. Poliisikoirat myös asuvat kotona ohjaajansa luona.

Poliisikoirakoulutusta taas on Suomessa ollut vuodesta 1919.

Alussa poliisikoirat koulutettiin valmiiksi ja sijoitettiin poliisikoiraohjaajalle, mutta 1970-luvulla siirryttiin nykyiseen malliin. Siinä poliisikoiraohjaaja itse kouluttaa oman poliisikoiransa virkatehtävään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut