TREY:n pomo Annika Nevanpää tavoittelee SYL:n puheenjohtajuutta - Uutiset - Aamulehti

Tampereen ylioppilaskunnan pomo Annika Nevanpää tavoittelee SYL:n puheenjohtajuutta – Torstaina ratkeavassa kisassa paikkaa hakee myös Aleksi Sandroos Sastamalasta

Nevanpään lisäksi ehdolla on myös Sastamalasta lähtöisin oleva Aleksi Sandroos.

Nevanpää kertoo, että kampanjointi koronan aikana on ollut kaikilla ehdokkailla vähäisempää kuin mihin edellisvuosina on liitossa totuttu.

12.11.2020 8:09 | Päivitetty 12.11.2020 8:10

Aamulehti

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) ensi vuoden puheenjohtajapaikkaa tavoittelee Tampereen ylioppilaskunnan (TREY) puheenjohtaja Annika Nevanpää. Nevanpää opiskelee yliopistossa hallintotieteitä. SYL:n kahden päivän liittokokous käynnistyy huomenna.

Kaksipäiväinen liittokokous järjestetään etänä. Seinäjoelta kotoisin oleva Nevanpää kertoo, että ehdokkaat ja heidän tukihenkilönsä osallistuvat kuitenkin kokoukseen paikan päältä Korpilammelta.

Puheenjohtajaksi on ehdolla myös Sastamalasta kotoisin oleva Aleksi Sandroos. Hän opiskelee Vaasan yliopistossa hallintotieteitä ja toimii oman ylioppilaskuntansa puheenjohtajana. Kolmas ehdokas on Oulun ylioppilaskunnan Teemu Virtanen.

Nevanpää tuntee kaksi vastaehdokastaan hyvin.

– Kyllä tässä jännitys pikkuhiljaa tiivistyy. Meillä on ehdokkaiden välillä hyvä pöhinä, tsemppaamme toinen toisiamme.

Hyvinvointi huolettaa

Nevanpää kertoo, että kampanjointi koronan aikana on ollut kaikilla ehdokkailla vähäisempää kuin mihin edellisvuosina on liitossa totuttu.

Nettisivut ja kampanjavideo on kuitenkin tehty.

– Olen keskittynyt omiin TREY:n tehtäviin. Sieltä on tullut toki myös valtakunnallista näkyvyyttä paljon.

SYL:n ensi vuosi on merkittävä: Liitto täyttää sata vuotta ja se tuo paljon näkyvyyttä. Nevanpää on korostanut kampanjassaan sitä, että liitto kävisi runsaasti yhteiskunnallista keskustelua ensi vuonna. Lisäksi hän haluaa puhua muun muassa opiskelijoiden mielenterveysongelmista sekä siitä, kuinka nuoria saadaan aktivoitua vaikuttamaan.

– Korkeakoulukenttä on aikamoisessa myllerryksessä ja opiskelijat ovat kovassa ahdingossa.

Ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät vuodenvaihteessa Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön YTHS:n piiriin. Hoitoon pääsy huolettaa Nevanpäätä.

– Opiskelijoilla on suuri pelko siitä, miten saamme ensi vuonna riittävät palvelut.

Ei neuvotteluita

Puheenjohtajavaalit käydään heti liittokokouksen ensimmäisenä päivänä. Tulosta on hyvin vaikea ennakoida: Sen lisäksi, että ylioppilaskunta-aktiivit eivät ole kokoontuneet pitkään aikaan yhteen, myös delegaatioiden väliset neuvottelut ovat toista vuotta virallisesti lopetettu.

Aiemmin tuloksen on saattanut ennakoida, sillä kokoukseen osallistuvat delegaatiot ovat neuvotelleet äänestyksistä keskenään.

Perjantaina liittokokouksessa käydään muun muassa hallitusvaalit. Ehdolla SYL:n hallitukseen on Tampereella opiskeleva Ville Jäppinen.

Kokoukseen osallistuu kaikkiaan noin 300 henkilöä, joista virallisia liittokokousedustajia on 139.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut