Perheyritysten liiton uusi puheenjohtaja on Alexander Bargum - Uutiset - Aamulehti

Perheyritysten liiton uusi puheenjohtaja: "Nyt tarvitaan lisää rohkeita päätöksiä, jotta yritykset saavat hyppylähdön uuteen kasvuun”

Uusi puheenjohtaja luotsaa itse yli 100-vuotiasta perheyritystä.

11.11.2020 12:37

Helsinki

Perheyritysten liitto valitsi keskiviikkona Alexander Bargumin, 45, uudeksi puheenjohtajakseen.

Bargum, 45, on toiminut kansainvälisen kaupan alalla toimivan Algol Oy:n johdossa vuodesta 2012 lähtien.

Bargum sanoo ottavansa tehtävän vastaan vaikeassa tilanteessa.

– Koronakriisin selättämiseksi tarvitaan Suomeen juurtuneita ja tänne sitoutuneita yrityksiä. Perheyrityksillä tulee olemaan ratkaiseva rooli työllistäjinä ja vastuullisina suomalaisten hyvinvoinnin turvaajina, Bargum sanoo.

Hänen mielestään Sanna Marinin (sd.) hallitus on auttanut yrityksiä korona-ahdingossa. Nyt hänen mukaansa tarvitaan lisää rohkeita päätöksiä, jotta yritykset saavat hyppylähdön uuteen kasvuun.

Alexander Bargum

Kuka? Perheyritysten liiton puheenjohtaja kolmivuotiskaudella 2021–2023.

Työ: Kansainvälisessä kaupassa toimivan Algol Oy:n toimitusjohtaja ja konsernijohtaja vuodesta 2012 alkaen. Vuonna 1894 perustetun Algolin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 164 miljoonaa euroa ja yritys työllistää yhteensä lähes 500 ihmistä.

Aiemmin: Asianajotoimisto Hannes Snellman Oy:n osakas ja juristi.

Muut tehtävät: Arcada-ammattikorkeakoulun, Suomalais-saksalaisen kauppakamarin ja European Family Business -järjestön hallituksissa.

Ikä: 45, syntynyt Helsingissä.

Koulutus: Oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

Perhe: Puoliso ja kaksi lasta.

Harrastukset: Kirjallisuus, veneily ja kuntoliikunta.

”Kasvavat yritykste palkkaavat lisää”

Bargumin mukaan koronakriisin toipumisvaihe tarjoaa mahdollisuuden lujittaa omistajien, yrittäjien, työntekijöiden ja yhteiskunnan välisiä suhteita.

– Jos haluamme, että Suomessa kasvaa yrityksiä, jotka työllistävät, ovat omistajilleen kannattavia ja tuovat verotuloja, silloin yrittäjä- ja omistajariskiä ottavia pitää tukea niin myötä -kuin vastatuulessakin. Kasvavat yritykset maksavat veronsa, pitävät osaavista työntekijöistä kiinni ja palkkaavat lisää, Bargum sanoo.

Perheyritysten liitto

Perheyritysten edunvalvontajärjestö.

Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin syyskokouksessa Tomi Lantto (Katri Antell Oy), Miia Porkkala (Aho Group Oy) ja hallituksessa jatkavat la Adlercreutz (Spikesafe Oy), Aleksi Arpiainen (TT Gaskets Oy), Martti Saikku (Antti Ahlström Perilliset Oy), Jenni von Veh (KMT Invest Oy) ja Janne Ylinen (Kokkolan Halpa-Halli Oy).

Jäsenyrityksiä noin 450.

Niiden liikevaihto on yhteenlaskettuna noin 35 miljardia euroa ja yritykset työllistävät noin 180 000 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut