Hervannan Ahvenisjärven koulun laajennuksen suunnittelu etenee - Uutiset - Aamulehti

Hervantaan rakennetaan joko kokonaan uusi koulu tai suurennetaan nykyistä koulua – Oppilaita tulee yli tuhat

Pohjois-Hervannan koulun laajennuksen suunnittelu etenee. Koulun oppilasmäärä kasvaa 1 100 oppilaaseen. Lisäksi tontille tehdään päiväkoti.

Pohjois-Hervannan koulu aiotaan joko perusparantaa ja laajentaa, tai rakentaa paikalle kokonaan uusi koulu.

11.11.2020 11:11

Aamulehti

Hervannan Ahvenisjärven koulun laajentamista koskeva asemakaavan muutostyö on alkanut.

Kaavamuutoksen tavoitteena on laajentaa koulutiloja merkittävästi ja rakentaa tontille päiväkoti. Vaihtoehtona on rakentaa joko kokonaan uusi koulurakennus tai peruskorjata ja laajentaa nykyistä koulua.

Asemakaavamuutos koskee Pohjois-Hervannan koulutalon tonttia. Suunnittelualueena on Opettajanraitin, Opiskelijankadun ja Ahvenisraitin rajaama, noin kolmen hehtaarin kokoinen tontti.

650 oppilaasta 1 100 oppilaaseen

Asemakaavamuutoksella lisätään tontin rakennusoikeutta siten, että se mahdollistaa 1100 oppilaan koulun ja 160 lapsen päiväkotiyksikön.

Kaavatyön tavoitteena on sovittaa yhteen rakentaminen, ulkoilualueet, liikenne- ja pysäköintijärjestelyt sekä kevyen liikenteen yhteydet siten, että alueesta saadaan turvallinen ja viihtyisä kouluympäristö.

Pohjois-Hervannan koulurakennus valmistui vuonna 1975 ja se muodostaa yhdessä Kanjonin ja Hallilan koulutalojen kanssa Ahvenisjärven koulun.

Koulurakennus koostuu kolmesta, yhdyskäytävin toisiinsa kytkeytyvästä rakennusosasta. Rakennuksessa toimii esiopetusryhmä sekä vuosiluokat 1.–9. Oppilaita on yhteensä noin 650.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut