Dynasetin yrittäjä Reijo Karppinen ei valita veroista - Uutiset - Aamulehti

Yrittäjä Reijo Karppinen ei valita, vaikka hänen perustamansa yritys maksoi yli 600 000 euroa yhteisöveroa – "Ovathan verot myös tuloksellisuuden mittari"

Dynaset on vuonna 1986 perustettu ylöjärveläinen perheyritys, joka valmistaa muun muassa hydrauligeneraattoreita. Kuvassa yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Reijo Karppinen (oik.), suunnittelija Atte Karppinen ja myyntipäällikkö Anni Karppinen.

2.11.2018 20:04 | Päivitetty 2.11.2018 20:04

Dynaset Oy on jo vuosia ollut yksi suurimpia yhteisöveron maksajia Ylöjärvellä. Viime vuodelta Dynaset maksoi yhteisöveroa 633 246 euroa. Yrityksen liikevaihto oli 16,7 miljoonaa euroa.

Yhteisöveron lisäksi Ylöjärven verokertymää kasvattavat myös Dynasetin yli 90 työntekijää, jotka maksavat työtuloistaan kunnallisveroa kotikaupungilleen.

–Yritämme koko ajan kasvaa ja mennä eteenpäin. Tällä hetkellä kasvuvauhti on noin 20 prosenttia, kertoo Dynasetin yrittäjä ja toimitusjohtaja Reijo Karppinen.

Kasvu on yrityksen oman työn tulosta.

–Ei tarvitse käydä ketään kiittelemässä, paitsi tietysti meidän hyviä asiakkaitamme.

Autoinsinööri Karppinen perusti Dynasetin vuonna 1986. Alkuvuosina yritys toimi miehen omassa autotallissa.

Autotallista maailmalle

Autoinsinööri Karppinen perusti Dynasetin vuonna 1986.

Karppinen sai ajatuksen työkoneen hydraulijärjestelmän käyttämisestä voimanlähteenä generaattoreille, magneettigeneraattoreille, hitseille, korkeapainepesureille ja kompressoreille. ”Hydrauliikan voimalla” on alusta asti ollut yrityksen iskulause.

Alkuvuosina yritys toimi Karppisen omassa autotallissa. Tuotantotiloja on sittemmin kasvatettu useaan otteeseen.

Jo 1990-luvun alussa Karppinen tähtäsi kansainvälisille markkinoille. Aluksi hydraulilaitteita lähdettiin viemään Ruotsiin ja muualle Eurooppaan. Nykyään yrityksen tuotteita käytetään lukuisilla eri toimialoilla ympäri maailman.

Ylöjärveläisestä perheyrityksestä on kasvanut maailman johtava hydrauligeneraattorien, -korkeapainepumppujen ja -kompressorien valmistaja.

–Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Pientä alihankintaa tulee Euroopan alueelta, mutta halpapalkkamaissa emme teetä yhtään mitään.

Dynasetilla on omat myyntiyhtiöt myös Kiinassa ja Venäjällä.

Dynasetin perustaja ja toimitusjohtaja Reijo Karppinen on tyytyväinen veronmaksaja.

Iloinen veronmaksaja

Karppisen yritys maksaa veroja mielellään.

–Kyllä me sillä asenteella olemme aina eläneet. Ovathan verot myös tuloksellisuuden mittari.

Karppisen mukaan Dynasetissa ei koskaan ole harrastettu verojärjestelyjä.

–Olemme maksaneet asiallisesti ne verot, jotka meille ovat seuranneet. Niin asiat sujuvat, eikä tule ongelmia.

Karppinen ei lähde ohjeistamaan kaupungin päättäjiä verorahojen käytön suhteen.

–Kunhan ne käytetään järkevästi kaupungin kehittämiseen, kuten Ylöjärvellä on tehtykin. Myös peruspalveluista täytyy luonnollisesti pitää huolta.

Karppinen toteaa, että yrittäjänä hän ei veroasioita työkseen ajattele.

–Olen keskittynyt yrityksen ja sen asiakkaiden eteenpäin viemiseen. Elämme yhteiskunnan sääntöjen ja systeemien mukaan, niin kaikki toimii.

Sama periaate on osoittautunut päteväksi myös Venäjällä. Puoli vuotta oman myyntiyhtiön perustamisen jälkeen se sai Venäjän verottajalta luotettavan toimijan statuksen.

–Kun itse toimii tai ainakin pyrkii toimimaan aina oikein, niin ei tule ongelmia. Se pätee elämässä aika pitkälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos