Jussi Rautiainen otti lähes 15 vuotta sitten riskin, joka osoittautui menestykseksi – Viime vuonna hän yli kymmenkertaisti tulonsa - Uutiset - Aamulehti

Jussi Rautiainen otti lähes 15 vuotta sitten riskin, joka osoittautui menestykseksi – Viime vuonna hän yli kymmenkertaisti tulonsa

Kuvassa Jussi Rautiainen (vasemmalla) ja Harri Sjöholm vuonna 2014. Rautiainen toimi tuolloin yhtiön toimitusjohtajana ja Sjöholm hallituksen puheenjohtajana.

1.11.2018 13:28

Lempääläläisen konepajayritys Robitin entinen toimitusjohtaja, valkeakoskelainen Jussi Rautiainen tienasi viime vuonna yli kymmenkertaisesti verrattuna vuoteen 2016.

Hänen tulonsa olivat viime vuonna yhteensä 1 887 141 euroa. Siitä ansiotuloa oli 197 552 euroa ja pääomatuloa 1 689 589 euroa.

Rautiainen kertoo saaneensa viime vuonna tuloja myymällä osan Robitin osakkeistaan.

–Investoin yritykseen lähemmäs 15 vuotta sitten, ja nyt oli aika myydä jonkin verran osakkeita pois. Yrityksellä meni erittäin hyvin ne vuodet, kun olin siellä töissä. Kasvatimme kolmen miljoonan yrityksen 50 miljoonan yritykseksi. Menestys on pitkäjänteisen työn ja osittain onnen tulosta.

Uskallus ja yhteispeli toivat tulosta

Rautiaisen mukaan yrityksen menestyksen takana ovat hyvät työntekijät ja yhteispeli.

–Yksin kukaan ei voi menestyä. Meillä oli hyvä tiimi, joka teki kovasti töitä. Robitilla on ollut nälkäisiä nuoria tekijöitä ja toisaalta vanhempaa väkeä, jolla on tietotaitoa.

Lisäksi tarvittiin uskallusta. Rautiainen otti riskin alkuvuosina, kun sijoitti yritykseen. Muutenkin Robitissa tehtiin rohkeita ratkaisuja.

–Meillä oli uskallus lähteä vientiin. Vuonna 2004 meillä oli 25 vientimaata. Kymmenen vuoden myöhemmin vientimaita oli 115. Kaikkia, jotka halusivat investoida yritykseen, saivat niin tehdä. Myös tuotannon työntekijöitä kannustettiin investoimaan.

Rautiainen jätti toimitusjohtajan tehtävän vuonna 2015. Vuonna 2016 hän jäi Robitista kokonaan pois. Tällä hetkellä Rautiainen vaikuttaa muutamien yhtiöiden hallituksessa. Hän istuu muun muassa irlantilaisen louhintakoneisiin ja -laitteisiin erikoistuneen Minconin hallituksessa.

–Olen pikkuhiljaa alkanut tehdä hallitushommia. En voi kutsua itseäni vielä hallitusammattilaiseksi, vaan olen ennemminkin hallitusopiskelija. Hallituksissa työskentely kiinnostaa minua, koska siinä pystyn auttamaan pieniä yrityksiä kasvamaan.

Katso tästä: Kaikki yli 120 000 tienanneet vuonna 2017

Lue täältä kaikki verojutut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos