Pankkikonsernit OP ja Nordea maksoivat viime vuonna yhteisöveroja 362 miljoonaa euroa – Verolistan kärkipäässä myös Neste ja lääkeyhtiö Bayer - Uutiset - Aamulehti

Pankkikonsernit OP ja Nordea maksoivat viime vuonna yhteisöveroja 362 miljoonaa euroa – Verolistan kärkipäässä myös Neste ja lääkeyhtiö Bayer

OP-ryhmään kuuluvat yhtiöt maksoivat yhteensä 187 miljoonaa euroa yhteisöveroa. Kuvituskuva.

1.11.2018 11:53

Pankkikonserni Nordea maksoi vuonna 2017 yhteisöveroja hieman yli 175 miljoonaa euroa. Vastaavasti OP-ryhmään kuuluvat yhtiöt maksoivat yhteensä 187 miljoonaa euroa yhteisöveroa.

Viime vuoden lopussa OP Ryhmään kuului 167 jäsenosuuspankkia sekä ryhmän keskusyhteisö tytär- ja lähiyhteisöineen. OP-ryhmä ja Nordea kertovat veroista tiedotteissaan.

Verottajan julkaiseman yhteisöverotaulukon kärjessä on Neste, joka maksoi viime vuonna yhteisöveroja 142,8 miljoonaa euroa. Toisena on lääkejätti Bayer 134,4 miljoonan euron summalla ja kolmantena peliyhtiö Supercell, joka maksoi yhteisöveroja 124,5 miljoonaa euroa.

Verottajan luettelossa ovat mukana vain ne yhtiöt, joiden verotus on valmistunut 30. lokakuuta mennessä. Listaa päivitetään vielä huomenna, joten siihen saattaa tulla muutoksia.

Finanssiala ry:n laskelmien mukaan OP Ryhmä on Suomen suurin yhteisöveronmaksaja. Vastaavasti Nordea on toiseksi suurin ja Sampo-konserni sisältäen If Vahinkovakuutuksen ja Mandatum Lifen kolmanneksi suurin.

Sampo-konserni maksoi vuonna 2017 yhteisöveroja 167 miljoonaa euroa.

Muita finanssialan yhteisöveronmaksajia ovat 74 miljoonaa euroa maksanut LähiTapiola-ryhmä sekä 48 miljoonaa euroa yhteisöveroja maksanut Danske Bank Oyj.

Katso tästä: Kaikki yli 120 000 tienanneet vuonna 2017

Lue täältä kaikki verojutut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: