Tässä ovat Suomen kovatuloisimmat vuonna 2017 - Uutiset - Aamulehti

Tässä ovat Suomen kovatuloisimmat, mukana nuori yllättäjä – Kahdenkymmenen kärkeen ei mahtunut yhtään naista

Pikasiirto-yrityksen Alexander Hanhikoski on tulokärjen kolmantena. Hän on syntynyt vuonna 1986.

1.11.2018 8:02 | Päivitetty 1.11.2018 10:07

Suurituloisimpien verotiedot on julkaistu. Viime vuonna eniten verotettavia kokonaistuloja Suomessa oli Supercellin Ilkka Paanasella. Hän tienasi ansiotuloja 32 miljoonaa ja pääomatuloja noin 33 miljoonaa.

Toiseksi eniten tuloja oli Supercellin perustajiin kuuluvalle Mikko Kodisojalla. Ansiotuloja hänellä oli 28 miljoonaa euroja ja pääomatuloja 29,5 miljoonaa euroa.

Supercell on tullut tunnetuksi muun muassa Clash of Clans ja Clash Royale-peleistä.

Lue lisää: Supercellin Ilkka Paananen haastattelee yhä jokaisen uuden työntekijän – Huippujohtaja kertoo harvinaisessa haastattelussa verojen maksamisesta, ulkomaisesta työvoimasta ja johtamisesta

Kolmanneksi eniten tienasi Alexander Hanhikoski. Pääomatuloja hänellä oli 24,6 miljoonaa. Hanhikoski on syntynyt vuonna 1986.

Hän on Legendary Capital Oy:n ja Bittisiirto Oy:n hallitusten jäsen. Hanhikoski on perustanut Pikasiirto-nimisen pankkien välisen reaaliaikaisen rahasiirtopalvelun. Verkkosivuilla yhtiön kerrotaan olevan jyväskyläläinen start up-yritys, joka on perustettu vuonna 2014. Hanhikoski on syntynyt vuonna 1986.

Yhtiön verkkosivuilla Hanhikoskea kuvataan kokeneeksi yrittäjäksi, ”joka myöntää olevansa nörtti”. Sivujen mukaan ”hänet löytää joko uskollisen kannettavansa kanssa ohjelmoimassa, ja muulloin ratkaisemassa Pikasiirron monipuolisia haasteita.”

Neljänneksi eniten, noin 22,6 miljoonaa euroa ansainnut Karl Kyöstilä työskentelee puolestaan Palnmeca Groupin toimitusjohtajana. Yhtiö valmistaa hammashoitoteknologiaa.

Yli 19 miljoonaa euroa verotettavia ansio- ja pääomatuloja tienannut John Derome oli listalla kuudentena. Hän on yksi Supercellin perustajajäsenistä. Derome on muun muassa sijoitusyhtiö Morgil Oy:n hallitusjäsen.

Seitsemäntenä listalla on Attendo-pomo Antti Ylikorkala (18,97 me), kahdeksantena Supercellin Visa Forsten (17,3 me), yhdeksäntenä Lehto Groupin Asko Myllymäki (16,17) ja kymmenentenä Etola-yrityksen Erkki Etola (16,16 me).

Kahdenkymmenen eniten ansainneen listalla ei ole yhtään naista. Naisista eniten ansaitsi viime vuonna Ulla Riitta Sjöström. Hänen verotettavat ansio- ja pääomatulonsa olivat hieman yli yhdeksän miljoonaa euroa. Eniten tienanneiden listalla Sjöström oli sijalla 28.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Katso tästä:

Kaikki yli 120 000 tienanneet vuonna 2017

Lue täältä kaikki verojutut.

Näin selvität kenen tahansa verotiedot:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos