Tulolistan yllätysnimi lupaa hävittää maksuviiveet rahansiirroissa – Alexander Hanhikoski löi rahoiksi kryptovaluuttakaupalla - Uutiset - Aamulehti

Tulolistan yllätysnimi lupaa hävittää maksuviiveet rahansiirroissa – Alexander Hanhikoski löi rahoiksi kryptovaluuttakaupalla

Rahansiirtoihin keskittyvä yrityksen perustaja ampaisi tulolistan kärkisijoille kryptovaluuttakaupalla.

1.11.2018 10:10 | Päivitetty 2.11.2018 11:59

Kryptovaluuttakaupalla viime vuoden ansaintalistalla kolmanneksi noussut jyväskyläläinen Alexander Hanhikoski on rahoitusalan startup-yrityksen perustaja. Pikasiirto-yritys on reaaliaikaiseen ja pankkienväliseen rahansiirtoon keskittyvä yritys, joka mainostaa, että sen sovelluksen avulla yritykset voivat maksaa muun muassa palkat ja laskut aiempaa nopeammin.

Hanhikoski nousi Suomen eniten tienanneiden listalla kolmanneksi tuttujen Supercell-nmimien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan jälkeen 24,6 miljoonan euron pääomatuloilla. Jättitulot ovat peräisin viime vuodelta yksittäisestä kaupasta, jossa hän myi kryptovaluutta Ethereumia yli 24 miljoonan euron arvosta.

Pikasiirto on vuonna 2014 perustettu jyväskyläläinen start up -yritys. Yritys on saanut rahoitusta Finnveralta.

Hanhikoski informaatioteknologiaa Jyväskylässä ja Aalto-yliopistossa.

Hanhikoski kertoi Kauppalehden haastattelussa kolme vuotta sitten, että yrityksen idea perustuu pankkien välisten rahansiirtoviiveiden poistamiseen. Viiveet voivat olla useita päiviä.

Hanhikoski kertoi haastattelussa, että käytännössä viiveen poistaminen tapahtuu niin, että palvelulla on tilit jokaisessa pankissa ja se tekee pankkien sisäisiä tilisiirtoja, jolloin viivettä ei ole.

Yrityksellä on sopimus suurimpien Suomessa toimivien pankkien kanssa. Pikasiirto perii jokaisesta siirrosta palkkion.

–Positiivinen vastaanotto ja asiakkaiden säännöllinen paluu palvelun käyttöön osoittavat, että palvelulle on kysyntää. Jatkossa haluamme kehittää palvelua entistä enemmän käyttäjien palautteen pohjalta ja saada myös oman mobiilisovelluksen palvelulle, Hankikoski kertoi tiedotteessa kesällä 2015.

Hankikoski on kertonut uransa alussa hoitaneensa rahansiirrot käsin.

–Kolme ensimmäistä kuukautta sain puhelimeeni hälytyksen, kun piti tehdä siirto. Lopulta en pystynyt enää nukkumaan, Hanhikoski kertoi Kauppalehdelle.

Korjaus 2.11.2018 klo 12.00: Juttua päivitetty tiedoilla henkilön tulokärkeen nousemisen syistä. Myös jutun otsikkoa ja kuvatekstiä muokattu samasta syystä. Nopeaan rahansiirtoon keskittyvän yrityksen perustaneen Hanhikosken tulot ovat peräisin kryotpvaluuttakaupasta. Alkuperäisestä jutusta sai käsityksen, että kyse olisi ollut yrityskaupasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: