Autokaupalla tienannut Mikko Skaffari: "Autoala on kiikkulaudalla olemista" - Uutiset - Aamulehti

Autokaupalla tienannut yrittäjä pitää alaa kiikkulaudalla olemisena – poistaisi autoveron kokonaan

Autoalan yrittäjä Mikko Skaffari ei usko bensa- ja dieselautojen häviävän Suomen teiltä kymmeniin vuosiin.

1.11.2017 18:34

Yksi eniten tienanneista valkeakoskelaisista on autoalan yrittäjä Mikko Skaffari. Hän sai verotietojen mukaan ansio- ja pääomatuloja viime vuonna yhteensä 311 082 euroa. Summasta ansiotuloja oli 115 116 euroa ja pääomatuloja 195 966 euroa.

Skaffari on tehnyt töitä autoalan yrittäjänä yli 15 vuoden ajan. Yrityksen myynti on pysynyt tasaisena vuodesta toiseen: vuosittain yritys myy 500–700 autoa. Talouden suhdannevaihtelutkaan eivät ole heilauttaneet autokauppaa merkittävästi suuntaan tai toiseen. Tällä hetkellä myynnissä ollaan viime vuoden vauhdissa.

Sen sijaan autoverotus tekee alasta "kiikkulaudalla olemista", kuten yrittäjä itse asian ilmaisee.

–Tämä on verotuksen vuoksi vaikea ala. Ihmiset odottavat autoveron poistumista ja viivyttävät päätöksentekoa. Itse kannatan autoveron poistamista kokonaan. Se tervehdyttäisi kilpailua.

Autoala murroksessa

Autoala on juuri nyt suuren murroksen edessä. Trendi suosii vähäpäästöisiä autoja ja sähköautoja. Tämä näkyy myös Valkeakoskella, vaikka esimerkiksi sähköautojen myynti on vielä marginaalista.

Skaffari uskoo, etteivät bensa- ja dieselautot häviä Suomen markkinoilta vielä kymmeniin vuosiin. Autokauppiaan mukaan sähköautot sopivat tällä hetkellä ainoastaan kasvukeskuksiin, sillä niillä ajaa 30–350 kilometriä kerrallaan eikä Suomessa ole vielä tarpeeksi tiivistä sähköautojen latauspisteiden verkkoa.

Skaffarille autokauppa on pikemminkin elämäntapa kuin työ. Hän summaa yrittäjän menetyksen salaisuutta:

–Kun aamulla aikaisin herää ja illalla menee myöhään nukkumaan, siinähän se on yrittäjän perusarki. Joskus onnistuu, joskus ei. Riskejä pitää ottaa.

Lue täältä kaikki Aamulehden verojutut.

Katso tästä, ketkä tienasivat yli 120 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: