Jari "Bull" Mentulan firma on kovassa kunnossa – Viikonloppuisin perhe vie voiton töistä: "En halua jäädä paitsi kaikista niistä hetkistä" - Uutiset - Aamulehti

Jari "Bull" Mentulan firma on kovassa kunnossa – Viikonloppuisin perhe vie voiton töistä: "En halua jäädä paitsi kaikista niistä hetkistä"

Jari "Bull" Mentula on perustajana ja päävalmentaja myös valmennusyritys FitFarmissa, jota hän vetää yhdessä Jutta Gustafsbergin kanssa.

1.11.2017 13:09

Tunnetun kehonrakentajan ja valmentajan Jari "Bull" Mentulan ansiotulot tippuivat viime vuonna yli 70 000 eurolla. Vuonna 2016 Mentulan ansiotulot olivat 80 571 euroa, kun vuotta aiemmin tuloja oli kertynyt 154 361 euroa. Pääomatuloja Mentulalla oli viime vuonna 14 393 euroa.

Mentulan ansiotulot ovat kuitenkin viime vuosina vaihdelleet huomattavasti riippuen siitä, kuinka paljon mies on nostanut palkkaa firmastaan. Pirkanmaalaisen julkkisbodarin yhden miehen valmennusfirma Bull's Consulting on kovassa kunnossa, sillä yritys teki viime tilikaudella 750 000 euron liikevaihdolla 465 000 euron tuloksen.

Vuoden 2013 syyskuussa perustettu firma on tehnyt kolmen ja puolen vuoden toiminta-aikana lähes 1,2 miljoonan euron tuloksen.

–Minulla ei ole mitään tarvetta nostaa itselleni palkkaa sen enempää kuin tarvitsen hyvään toimeentuloon. Jos haluan kehittää yritystäni ja tehdä sinne hankintoja, rahaa pitää olla yrityksessä eikä omalla tililläni. On minulla varaa ottaa enemmänkin palkkaa, jos tulee isompia hankintoja, Mentula kommentoi pudotusta ansiotuloissaan.

Viime vuonna Mentula sai maksettavakseen 17 721 euron jälkiverot. Hän kertoo osanneensa varautua mätkyihin.

–Mätkyt on mätkyjä, ei kai niitä ikinä ole kiva maksaa. Jos on sellainen persoona, ettei raha pysy tilillä, niin silloin kannattaa maksaa verot etukäteen. Mutta jos pystyy olemaan säästäväinen, niin maksetaan mätkyt sitten pois, kun aika on.

Perheenlisäys pisti priorisoimaan

Viime kuukausina Mentulan elämään on tuonut kiirettä kesäkuussa syntynyt poika Romeo, jota Mentula nimittää Instagram-postauksissaan leikillisesti "Minibulliksi."

–Romeon syntymä muutti maailmaa ja antoi paljon enemmän merkitystä elämälleni, Mentula kertoo.

Uusi perheenjäsen ei ole Mentulan mukaan tuonut suuria muutoksia perheen rahankäyttöön. Keväällä rahaa kului muun muassa kodin pintaremonttiin, kun huone valmisteltiin Romeota varten.

–Ei se kaveri vielä ihan hirveästi tuhlaa. Toki taloudessa on nyt yksi henkilö lisää, mutta olemme vielä olleet aika maltillisia hankintojen suhteen.

Mentulan mukaan kuluvasta vuodesta on tulossa firman kannalta hyvä, mutta aivan yhtä kovaa kasvua ei kannata odottaa kuin aiempina vuosina. Perheenlisäyksen myötä yksinyrittäjä on joutunut priorisoimaan ajankäyttöään.

–Minulla on mahtava vaimo, joka mahdollistaa, että voin tehdä työni ja treenini niin kuin ennenkin. Jos minua pyydetään lauantaina luennoimaan jonnekin, niin puntaroin hyvin tarkkaan, jäänkö mieluummin kotiin. Poika kehittyy ja oppii uusia asioita koko ajan, enkä halua jäädä kaikista niistä hetkistä paitsi.

"Elän unelmaani"

Menestyvään yritykseen tarvitaan Mentulan mukaan lukuisia työtunteja ja uskoa omaan tekemiseen.

–Niin kuin yrittäjillä yleensäkin, niin työnteko ei lopu kahdeksaan tuntiin päivässä. Tämä on sitä, mitä haluan tehdä, ja elän tällä hetkellä unelmaani, niin mikäs tässä on ollessa.

Loppuvuodelle Mentulalla on luvassa yhdistetty työ- ja lomamatka sekä Romeon ensimmäisen joulun viettoa perheen kanssa.

Mentula paljastaa, että ensi vuodeksi on vireillä uusia työprojekteja.

–Aina pitää olla jotain uutta, jos haluaa että homma etenee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: