Reetta Kaukinen on Suomen kovatuloisin nainen - Uutiset - Aamulehti

Hän on Suomen kovatuloisin nainen: Yksi isoista unelmista täyttyi viime vuonna

Reetta ja Tuomas Kaukinen nauttivat ajastaan Riossa. Meille Brasilia näytti parhaat puolensa, pariskunta kehui Aamulehden haastattelussa.

1.11.2017 9:18

Naisista eniten ansio- ja pääomatuloja sai Tietokeskus-konsernin omistajiin kuulunut raisiolainen Reetta Kaukinen. Hän sai verotettua ansio- ja pääomatuloa yhteensä lähes 9,5 miljoonaa euroa. It-palveluita tarjoavan konsernin enemmistöosuus myytiin viime vuonna pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersille. Kaukinen oli verotettavien tulojen listalla sijalla 16.

Kaukinen on turkulaisesta yrittäjäsuvusta. Hänen suvullaan oli lanka- ja käsityötarvikkeiden tukkuliike ja lahjatavaraliike.

Aamulehti haastatteli Reetta Kaukista viime vuonna Rio de Janeirossa olympiakisoissa.

–Tämä oli listalla yksi niistä kohteista, joita elämässä pitää kokea, ensimmäistä kertaa olympiakisoihin lähtenyt Reetta Kaukinen kertoi.

–Kertaakaan en ole pelännyt, vaikka olemme kävelleet puoliltaöin vielä ulkona. Monesti olen Turussa pelännyt enemmän! nainen kertoi.

Haastattelu paljastaa, että yrittäjänainen suunnittelee tarkasti taloutta.

Perhe suunnitteli alun perin lähtevänsä reissuun koko viiden hengen ryhmällä. Lapset jäivät kuitenkin kotiin, kun matkan kokonaiskustannukset alkoivat hahmottua. Pariskunta maksoi hotelliyöstä olympiakisoissa 350 euroa ja lennoista lähes 2 000 euroa henkilöä kohden.

Reetta Kaukisen veliPetri Lehmuskoski sai vaihto-oppilasvuonna 1980-luvun alussa USA:ssa liikeidean ryhtyä tuomaan maahan tietokonepelejä ja muun muassa merkkitietokoneita, kertoo Yrittäjä-lehti.

Sukupolvenvaihdoksessa ja yritysjärjestelyissä Turun Tietokeskuksen yrittäjiksi tulivat aiemmin eri alaa kokeillut Reetta Kaukinen ja tämän aviomies Tuomas Kaukinen.

Yrittäjäpariskunta kertoi vuosi sitten haastattelussa, että it-infraa myydään ja hoidetaan, mutta työ on vain yksi osa elämää. Elämä on heille Matti Nykäsen sanoin ihmisen parasta aikaa.

Pariskunta kertoi asuneensa Amerikassa yhden vuoden ajan. He ovat asuneet myös Ateenassa.

–Unelmien tasolla on paljon muutakin, mutta ei niistä puhuta ääneen.

Naisista eniten ansiotuloja viime vuonna sai Unileverin lakiasiainjohtaja Ritva Sotamaa, noin 3,9 miljoonaa euroa. Hän on ansiotulolistalla 14:s.

Lue myös: Tässä ovat kaikki yli 120 000 euroa tienanneet – katso, onko listalla tuttuja nimiä!

Lue myös: Tässä ovat Pirkanmaan kovatuloisimmat – Yksi nainen tienasi yli 5,6 miljoonaa euroa

Lue myös: Tässä ovat Suomen kolme kovatuloisinta – Koko listan kärki Supercellistä

Lue myös: Risto Käkelä löi rahoiksi pienkuormaajilla – Avant-miljonääri antaa "maatalonpojan ohjeet" menestykseen

Lue täältä kaikki Aamulehden verojutut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: