Martti Hetemäki on nimitetty Helsinki Graduate School of Economicsin työelämäprofessoriksi - Uutiset - Aamulehti

Martti Hetemäki on nimitetty Helsinki Graduate School of Economicsin työelämäprofessoriksi

Hetemäki aloittaa tehtävässä maaliskuun 2020 alussa.

Nimitys. Martti Hetemäestä tulee työelämäprofessori.

19.12.2019 11:55 | Päivitetty 19.12.2019 11:55

Valtiotieteiden tohtori Martti Hetemäki on nimitetty työelämäprofessoriksi Helsinki Graduate School of Economicsiin (Helsinki GSE) maaliskuun 2020 alusta alkaen. Työelämäprofessuuri on puoliksi Aalto-yliopistossa ja puoliksi Helsingin yliopistossa.

Vuodesta 2013 alkaen valtiovarainministeriön toimintaa johtanut valtiosihteeri, kansliapäällikkö Hetemäki luopuu nykyisestä tehtävästään helmikuun 2020 lopussa.

Aiemmin Hetemäki toimi alivaltiosihteerinä ja sitä ennen muun muassa kansantalousosaston päällikkönä. Lisäksi hän on Sitran hallituksen puheenjohtaja.

–  Martti Hetemäen ainutlaatuinen kokemus talouspolitiikasta rikastaa koko Helsinki GSE:n tutkimustoimintaa. Arvostan Hetemäen syvällistä osaamista, joka edistää Helsinki GSE:n keskeistä tavoitetta: tuemme taloudellista päätöksentekoa julkisella ja yksityisellä sektorilla uusien tutkimusmenetelmien ja -aineistojen avulla, Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä sanoo tiedotteessa.

Myös Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä iloitsee nimityksestä.

–  Martti Hetemäen työelämäprofessuuri tukee merkittävästi Helsinki GSE:n yhteiskunnallista vaikuttavuutta, Niemelä sanoo tiedotteessa.

Hetemäki itse pitää työelämäprofessuuria mielenkiintoisena haastena.

Martti Hetemäki on väitellyt valtiotieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta.

Helsinki GSE perustettiin keväällä 2018, ja sen tarkoituksena on nostaa taloustieteellisen koulutuksen ja tutkimuksen määrää ja laatua Suomessa sekä edistää taloustieteen ja muiden tieteiden yhteistyötä. Helsinki GSE on Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Svenska handelshögskolanin yhteinen yksikkö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: