It-firma Geniem lennättää henkilöstönsä viikoksi etelään - Uutiset - Aamulehti

Tamperelainen it-firma lennättää henkilöstönsä viikoksi etelään yksityishuvilalle, hintalappu jopa noin 100 000 euroa – "Olemme laskeneet, että se kannattaa"

Viime syksynä Kroatiassa Geniemin työntekijät ruokailivat yhdessä rannalla ennen yhteistä veneretkeä

12.9.2018 7:48

Monessa firmassa ollaan tyytyväisiä, jos työnantaja järjestää kerran vuodessa päivän strategiaseminaarin poissa arjen työympyröistä.

Tamperelainen ohjelmistotalo Geniem pistää paremmaksi. Se lennättää joka syksy koko henkilöstönsä viikoksi etelän lämpöön. Matkalle pääsevät kaikki koodareista konsultteihin.

Ensi perjantaina 14. syyskuuta Portugaliin lähtee 38 it-firman kaikkiaan 48 työntekijästä. Mukaan tulee myös kaksi kokkia, jotka hoitavat ruokapuolen. Näin työntekijät voivat keskittyä töihin ja omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen.

Osallistuminen matkalle on maksutonta ja vapaaehtoista.

–Ihan uusimmat tiimiläiset eivät ehtineet mukaan, sillä lentoliput ja majoitus piti varata hyvissä ajoin. Osa jää pois perhesyistä, kertoo Geniemin henkilöstöjohtaja Essi Wäck.

Portugalissa työporukkaa odottaa yksityishuvila, jossa on uima-altaat, jalkapallo- ja tenniskentät sekä elokuvateatteri.

Hintalappu yritykselle 100 000 euroa

Kyseessä ei kuitenkaan ole loma, vaan viikosta viisi päivää tehdään tiiviisti ja tavoitteellisesti töitä. Jo ennen matkaa sovitaan konkreettiset päämäärät, joita kohti pyritään.

Matkasta koituu silti yritykselle lähes 100 000 euron kulut.

Itse matka maksaa tänä vuonna noin 36 000 euroa. Summa sisältää muun muassa lennot, majoitukset, vakuutukset, vapaapäivän retket, aamupalat, lounaat ja pari illallista sekä bussimatkat ja vuokra-autot.

Lisäksi laskutettavaa työtä menetetään noin 60 000 euron edestä, kun henkilöstö keskittyy sisäiseen kehitykseen viikon ajan.

Wäckin mukaan matka on investointi yrityksen kulttuurin, työskentelytapojen ja yhteishengen kehittämiseen.

–Olemme laskeneet, että se kannattaa. Ihan puhtaasti työilmapiirin, työhyvinvoinnin ja työyhteisön kannalta, Wäck sanoo.

Yhteinen työviikko on tärkeä varsinkin etätyöntekijöille, joita Geniemillä on ympäri Suomea ja Ruotsissa. Tulevaisuudessa tiimit voivat olla hajallaan ympäri maailmaa.

–Näin he kokevat olevansa osa firmaa ja pääsevät päivittämään kuulumisiaan.

Matkaviikko yhdistää eri puolilla maailmaa työskentelevät geniemiläiset työskentelemään yhdessä.

Jo neljäs kerta ulkomailla

Geniemin toimitusjohtaja Tuomas Kumpula sai idean aikoinaan työmatkalla.

–Tutustuin Japanin matkalla paikalliseen pelistudioon, joka vuokrasi kerran vuodessa henkilöstölleen huvilan Havaijilta työn ympärillä rentoutumiseen. Halusin omassa firmassani tehdä saman.

Ensimmäinen reissu tehtiin vuonna 2015 Espanjaan. Viime syksynä OfficeAbroad-viikko suuntautui Kroatiaan ja vuonna 2016 Kreetalle.

Ulkomailla vietetyn työviikon tarkoituksena on yrityksen toiminnan, tuotteiden ja palveluiden kehittäminen. Matkalla koko porukka voi yhdessä keskittyä ideoimaan uusia keinoja, joilla firma voi erottautua muista alan toimijoista.

Matka tarjoaa samalla työntekijöille tilaisuuden viettää aikaa yhdessä ja tutustua paremmin toisiinsa. Työpäivien illat vietetään yhdessä syöden, juoden, pelaten ja uiden.

Kaksi vapaapäivää voi käyttää tutustumalla ympäröivään kohteeseen eri aktiviteettien muodossa tai miten itse haluaa.

Geniem

Geniem on digitaalisten palvelujen suunnittelua ja kehitystä tarjoava ohjelmistotalo.

Yrityksellä on työntekijöitä Tampereella, Turussa, Lahdessa, Kotkassa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Porissa sekä Ruotsin Tukholmassa ja Skellefteåssa.

Töitä tehdään toimistolla, asiakkaan toimistolla ja etänä.

Vuonna 2017 yrityksen liikevaihto oli 2,9 miljoonaa euroa. Liikevaihto nousi 29 prosenttia.

Tilikauden tulos oli 75 000 euroa.

Liikevoittoprosentti 3,4.

Omavaraisuus 41 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: