Miksi tyttöjen kiinnostus teknologiaan lopahtaa yläkoulussa? Teollisuus tietää, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun

Teknologiateollisuus ry:n mukaan työvoimaa valuu hukkaan, kun naisten osaamista ei hyödynnetä teknologia-alalla. Opiskelijoista vain joka neljäs on nainen. Yksi ongelma on se, että nuorten mielikuvat teknologia-alasta eivät aina vastaa todellisuutta.

Naisten osuus on kasvanut keskimääräistä enemmän it-alalla, kertoo Teknologiateollisuus ry:n kasvuohjelmien päällikkö Piia Simpanen. Viime vuonna it-alalla naisia oli 27,5 prosenttia.

15.10.2019 7:13

Naisten määrä teknologia-alalla kasvaa hitaasti. Teknologiateollisuuden palkkatilaston mukaan kahdessa vuodessa naisten määrä alalla on kasvanut vain 0,4 prosenttia. Viime vuonna naisia oli teknologia-alan yrityksissä 21,7 prosenttia, eli noin viidesosa.

Verkosto

Women in Tech

Women in Tech -verkoston tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle.

Tarkoitus on yhdistää opiskelijoita ja työelämässä olevia naisia ja miehiä ja tarjota roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaankin.

Toiminnasta vastaa Teknologiateollisuus ry. Toiminnan käytännönjärjestelyitä, kuten uusia jäsenyyksiä ja tapahtumia, hoitaa Women of Aalto.

Verkosto järjestää muun muassa Women in Tech -foorumeita sekä aamutreffejä noin 1-2 kertaa kuukaudessa.

Tilaisuuksiin ovat tervetulleita sukupuolesta ja taustasta riippumatta kaikki, jotka ovat kiinnostuneita teknologiabisneksen tulevaisuudesta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut