Terveydenhoitoalalla voi seurauksena olla lomautus, jos jättää ottamatta influenssarokotteen - Uutiset - Aamulehti

Terveydenhoitoalalla voi joutua kuukausiksi lomautetuksi, jos jättää ottamatta influenssarokotteen – Mehiläisen henkilöstöjohtaja: ”Ihminen ei voi silloin tehdä työtä”

Vaihtoehtona on myös siirto toisiin tehtäviin, jossa rokotusta ei vaadita. Taustalla on laki, joka velvoittaa työnantajan huolehtimaan siitä, että riskiryhmiä hoitavat on rokotettu.

Rokotukset tuhkarokkoa vastaan on aloitettu Suomessa vuonna 1975. Kuvituskuva.

13.11.2019 19:41

Jos terveydenhuoltoalalla työskentelevä ei ota influenssarokotusta, hänet voidaan siirtää toisiin tehtäviin tai jopa lomauttaa. Rokotusvelvollisuudesta keskustellaan joka syksy ja esimerkiksi Terveydenhuoltoalan henkilöstön ammattijärjestöä Tehyä kyselyt työllistävät joka syksy.

Rokotukset ja terveydenhuoltoala

Tartuntatautilain mukaan työnantajan on huolehdittava siitä, että sen vakaville seurauksille alttiita potilaita tai asiakkaita hoitavilla työntekijöillä on tartuntatautilain mukainen suoja. Alttiita ovat muun muassa pitkäaikaissairaat, imeväisikäiset, yli 65-vuotiaat ja raskaana olevat.

Työnantajan on määriteltävä ne tilat, joissa hoidetaan vakaville seurauksille alttiita henkilöitä. Esimerkiksi päiväkoti ei ole sosiaali- ja terveydenhuoltotila, eikä määräys koske kotihoitoa.

Apulaisoikeusasiavaltuutettu on linjannut, että rokottamattomuus ei ole irtisanomisperuste.

Rokottamisesta riittää henkilön oma ilmoitus, kirjallista todistusta ei vaadita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos