Naistenklinikalla synnyttäneellä todettiin tarttuva keuhkotuberkuloosi – altistuneita vastasyntyneitä 15 perheessä - Uutiset - Aamulehti

Naistenklinikalla synnyttäneellä todettiin tarttuva keuhkotuberkuloosi – altistuneita vastasyntyneitä 15 perheessä

Tuberkuloositartunnan vuoksi Naistenklinikalla ollaan pitämässä tänään kokous.

13.3.2019 12:56 | Päivitetty 13.3.2019 15:26

Naistenklinikalla Helsingissä helmikuun lopussa synnyttäneen naisen on todettu sairastaneen tartuttavaa keuhkotuberkuloosia, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

HUSin tiedotteen mukaan muiden synnyttäjien ja lasten tartuntariski on arvioitu vähäiseksi, koska altistusaika jäi lyhyeksi. Altistusriski koskee 27. helmikuuta ja 7. maaliskuuta välillä Naistenklinikan synnyttäneiden osasto 61:llä ja vastasyntyneiden teho-osastolla olleita henkilöitä.

HUSin mukaan pisimpään altistuneiden vastasyntyneiden perheisiin ollaan yhteydessä ja pisimpään altistuneille vastasyntyneille annetaan varmuuden vuoksi estolääkitys. Perheitä on 15 ja valtaosa heistä on jo tavoitettu.

Pienet lapset sairastuvat oireiseen tautiin aikuisia herkemmin ja ovat myös alttiimpia saamaan vakavia tautimuotoja.

HUS kertoo, että muita mahdollisesti altistuneita henkilöitä kartoitetaan kansallisten ohjeiden mukaisesti. Tartuntariskin rajana pidetään 40 tunnin altistusaikaa potilaan kanssa samassa huoneessa.

Päivitys 13.3. kello 14.06: Päivitetty juttua HUSin tiedotteessa kertomilla lisätiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos