Puolukkamehun kysyntä on joulukuun terveysuutisen jälkeen yhä vahvaa - Uutiset - Aamulehti

Suomalaiset innostuivat kotimaisesta supermarjasta: puolukkamehun kysyntä yhä kovaa – pirkanmaalaisen tuottajan tilaukset tuplaantuneet, mutta marjoja riittää vielä

Etenkin täysmehut ja täysmehutiivisteet ovat haluttuja. Mehuja menisi Pirkanmaalla enemmän kuin tuotteita saadaan kauppoihin.

Helsingin yliopiston väitöstutkimus kertoi joulukuussa, että pitkäaikainen puolukkamehun juominen voi alentaa kohonnutta verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa. ­

3.1.2020 19:55

Aamulehti

Monissa Tampereen kaupoissa hyllyt ovat yhä olleet tyhjinä puolukkamehuista. Suomalaiset innostuivat joulukuussa kotimaisesta supermarjasta, kun terveysuutinen kertoi puolukan alentavan kohonnutta verenpainetta.

Helsingin yliopiston tviitti väitöstutkimuksesta:

Riitan Herkku toimittaa puolukkamehua kaikille isommille kotimaisille kaupparyhmille Lidliä lukuun ottamatta. Riitan Herkun toimitusjohtaja Marina Sabel arvioi, että puolukkamehun tilausmäärät ovat viime kuukauden aikana tuplaantuneet.

– Voi olla, että toimituksissa on nyt joulunpyhien aikaan ollut viivettä. Toimitukset lähtevät nyt heti uudestaan liikenteeseen, Sabel sanoo.

Riitan herkun tehdas ei käy vielä ylikierroksilla, mutta puolukkamehua menee huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin.

– Puolukoita riittää raaka-aineeksi ainakin vielä toistaiseksi, Sabel kertoo.

Pieniä määriä tulee jatkuvasti

Riitan Herkku on Pirkanmaan SOK:n puolukkamehujen suurin toimittaja.

– Puolukkamehujen myynti on nelinkertaistunut joulukuussa verrattaessa vuoden 2018 joulukuuhun, kertoo Pirkanmaan SOK:n valikoimapäällikkö Laura Wirola.

Kaikkia tilattuja määriä ei ole Wirolan mukaan saatu myymälöihin. Wirola ei uskalla luvata varmaksi, milloin mehuja tulee lisää suuria määriä.

Pieniä määriä puolukkamehua toimitetaan koko ajan, joten saatavuus ei ole kokonaan nollassa.

– Suurin kysyntä on kohdistunut puolukkatäysmehuihin ja -täysmehutiivisteisiin, S-ryhmän valikoimapäällikkö Suvi Juutilainen sanoo.

Puolukkamehun menekki on jatkunut osto- ja myyntipäällikön Minna Lanton mukaan vahvana myös K-ryhmän kaupoissa.

– Suurimpien toimittajien mukaan mehumarjan osalta voidaan vielä vastata kysyntäpiikkiin, eikä huolta marjojen loppumisesta ainakaan toistaiseksi ole, Lantto sanoo.

Lue lisää:Puolukka yllätti Tampereen yliopiston tutkijat – tutkimusryhmä selvitti, miten kuivatun puolukkajauhon lisääminen epäterveelliseen ravintoon vaikuttaa lihavuuteen

Pirkanmaan Tokmanneissa kotimaista Riitan Herkun puolukkamehua on verkkosivujen mukaan jäljellä kahdestatoista myymälästä kahdessa. Pirkkalan Tokmannilla on perjantaiaamuna hyllyssään yhdeksän ja Kangasalan liikkeellä 16 tölkkiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?