Valiokunta kuulee pariakymmentä asiantuntijaa torstaina – Hallituksen täydentävät muutosesitykset julkaistaan vielä tänään - Uutiset - Aamulehti

Valiokunta kuulee pariakymmentä asiantuntijaa torstaina – Hallituksen täydentävät muutosesitykset julkaistaan vielä tänään

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru sanoi, että valiokunta täsmäkuulee asiantuntijoita ryppäissä torstaina.

5.3.2019 13:28

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on kutsunut 21 asiantuntijaa torstaiksi kuultavaksi sote- ja maakuntauudistuksen perustuslakiongelmista. Ne koskevat rahoitusta, tietosuojaa, julkista omaa palvelutuotantoa ja EU-notifiointia.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti maanantaina pyytää valtioneuvostolta täydennystä sen esittämiin muutosehdotuksiin. Se on pohjana asiantuntijoiden kuulemisessa.

–Täsmäkuulemisin halutaan varmistaa, että valiokunta voi olla varma tämän kokonaisuuden perustuslainmukaisuudesta, valiokunnan puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) sanoi.

Valiokunta toivoo asiantuntijoita lyhyellä varoitusajalla saapumaan itse paikalle kuultaviksi. Jos he ovat estyneitä, valiokunta odottaa heiltä kirjallista lausuntoa.

Kiurun mukaan valiokunta pääsee aikaisintaan perjantaina aloittamaan mietinnöistä valmistavan keskustelun. Hän ei ottanut kantaa, milloin mietintö voisi olla valmis, koska asiasta keskustellaan tänään puhemiesneuvostossa.

–Aikatauluarvio on tässä vaiheessa luottamuksellinen, Kiuru sanoi.

Valtioneuvoston on määrä tänään noin kello 14:ään mennessä täydentää muutosesityksiään.

Valiokunta ei enää tänään käsittele sote- ja maakuntauudistusta. Huomenna se kuulee virkamiehiä täydentävistä muutosesityksistä.

–Valiokunta päätti, että tänään valtioneuvostolta tuleva vastineen täydennys on heti julkinen, Kiuru sanoi.

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan ja sihteerin taustamuistio hallituksen sote-esityksiin tekemistä muutosehdotuksista julkistettiin tiistaiaamuna. Niissä nähtiin edelleen paljon perustuslaillisia ongelmia, minkä takia vaadittiin kuulemaan vielä asiantuntijoita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut