Whatsapp on saamassa mainokset - Uutiset - Aamulehti

Whatsapp-johtaja vahvistaa kiistellyn uudistuksen: Mainokset tulossa osaksi palvelua

Mainoksia aletaan nähdä ensi vuonna Whatsappissa.

1.11.2018 22:00

Whatsappin nykyinen toimitusjohtaja Chris Daniels on kertonut Intian-vierailullaan, että yritys on tuomassa mainokset osaksi palvelua. Aihe on ehtinyt jo aiemmin herättää turhautumista osassa käyttäjistä.

Daniels kertoi aiemmin tällä viikolla Business Today -lehdelle, että yhtiön tarkoitus on pitää Whatsapp sellaisena, kuin se on rakennettu: tarjota alusta yksityiskeskusteluille. Daniels korosti myös yksityisyyden ja tietoturvan merkitystä yhtiölle.

Nyt Hindustan Times -lehti kertoo, että Daniels on Intian vierailullaan kertonut, että mainokset ovat tulossa palveluun. Tarkkaa aikataulua uudistukselle ei ole kuitenkaan annettu.

Yritykset voivat ostaa Whatsappilta tilaa hoitaa asiakaspalvelua Whatsappissa. Keskustelut yritysten kanssa olisivat myös suojattuja Facebookilta ja Whatsappilta, mutta yritykset voivat halutessaan tallentaa niitä.

Toiseksi mainoksia alettaisiin näyttää nykyisien Tila-päivitysten yhteydessä samaan tapaan kuin esimerkiksi Instagramissa. Mainoksia siis viljeltäisiin ihmisten tilapäivitysten välissä.

Mainokset ovat pitkään uumoiltu lisä ilmaiseksi ladattavaan Whatsappiin. Niiden avulla yritys voi kasvaa entisestään ja tuottaa yritysten avulla enemmän rahaa. Whatsappia käyttää noin 250 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti.

Wall Street Journal uutisoi elokuussa, että Whatsappin mainostoimintoa testaa tällä hetkellä noin 100 yritystä. Mainoksia aletaan nähdä luultavasti ensi vuoden alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos