Aamulehden kysely: Kerro oma kokemuksesi onnistuneesta etäopetuksesta - Uutiset - Aamulehti

Millainen on hyvä koulupäivä etänä? Kerro meille oma esimerkkisi onnistuneesta etäopetuksesta, me teemme jutun

Kun suurin osa Pirkanmaan koululaisista siirtyi lähiopetuksesta käymään koulua etänä, moni asia muuttui. Vastaa Aamulehden kyselyyn ja kerro meille oma esimerkkisi siitä, miten etäopetus on onnistunut ja saatu toimimaan. Teemme aiheesta jutun.

Suuri osa Pirkanmaan koululaisista käy nyt koulua etänä. Tampereella 7.–9.-luokkalaiset siirtyivät etäopetukseen 16. maaliskuuta. Aamulehti kävi silloin katsomassa, miten etäopetuksen ensimmäinen koulupäivä sujui Lielahden koululla, missä opettaja Minna LAhtela otti etäyhteyden 9.-luokkalaiseen Hugo Majuriin.­

30.3.2020 16:32 | Päivitetty 31.3.2020 14:56

Aamulehti

Koronavirusepidemia on muuttanut koululaisten arkea ympäri Pirkanmaata. Kun osan kouluista ovia on suljettu, opetus on siirtynyt luokkahuoneista etäyhteyksien päähän.

Tampereella osa vanhemmista koululaisista on etäopetuksessa jo kolmatta viikkoa. Viimeistään suurin osa Pirkanmaan koululaisista siirtyi etäkouluun keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Nyt kun etäopetusta on takana jo useamman koulupäivän verran, Aamulehti kerää lukijoiltaan tarinoita ja esimerkkejä onnistuneista etäkoulukokemuksista.

Millaisia oppitunnit ovat olleet ja millaisia kenties luoviakin ratkaisuja opetuksessa on käytetty? Miten koulupäivä on saatu toimimaan ja mikä kotona opiskelevia koululaisia on erityisesti innostanut? Entä mitä myös muut voisivat kokeilla?

Kerro meille, miten omassa tai lapsesi koulussa on otettu etäopetus onnistuneesti haltuun. Vastaa kyselyyn alla. Koostamme vastauksista ja muista haastatteluista jutun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?