Yhä useampi saa pian opiskelupaikan pelkän todistuksen perusteella, valmennuskurssien tarve vähenee – Tämä kaikki opiskelemaan hakevien pitää nyt tietää - Uutiset - Aamulehti

Yhä useampi saa pian opiskelupaikan pelkän todistuksen perusteella, valmennuskurssien tarve vähenee – Tämä kaikki opiskelemaan hakevien pitää nyt tietää

Lukion toisen luokan oppilaat Aki Panuma ja Tuomas Loponen suhtautuvat korkeakoulujen opiskelijavalintauudistukseen eri tavoin: Loposen mukaan uudistus suosii teoreettisissa aineissa hyviä opiskelijoita. Panuman mielestä on helpottavaa, kun voi keskittyä jatko-opintojen kannalta tärkeisiin aineisiin.

13.1.2019 11:00

Kun lukion toisen luokan oppilaat Tuomas Loponen ja Aki Panuma ovat kevään 2020 yhteishaussa hakemassa jatko-opintoihin, he voivat aiempaa suuremmalla todennäköisyydellä välttyä pääsykokeilta.

Toisaalta, jos kirjoitukset eivät ole menneet aivan putkeen, heillä on mahdollisuus osallistua pääsykokeisiin. Todistuksen ja valintakokeiden yhteispisteiden perusteella he eivät voi enää tulla valituiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos