Tampereen kultajuhliin kokoontui jopa 5 000–6 000 ihmistä – Mukana uimareita, kiipeilijöitä ja alkoholia: ”Se on normaalia toimintaa ja ollut niin sanottu käytäntö” - Uutiset - Aamulehti

Tampereen kultajuhliin kokoontui jopa 5 000–6 000 ihmistä – Mukana uimareita, kiipeilijöitä ja alkoholia: ”Se on normaalia toimintaa ja ollut niin sanottu käytäntö”

Kultajuhlinta sujui Tampereella hyvin, kerrotaan Sisä-Suomen poliisista.

27.5.2019 8:04

Aamulehti

Leijonien maailman mestaruus villitsi ihmiset juhlimaan Tampereen Keskustorille maanantain vastaisena yönä. Vaikka Tampereen Keskustori oli parhaimmillaan täpöten täynnä ihmisiä, juhlinta sujui suhteellisen rauhallisesti, kertoo Jukka Polkutie Sisä-Suomen poliisista.

– Kun voitto varmistui, porukkaa oli paljon. Mutta mitään poikkeavaa ei sen suhteen ollut. Ihan hienosti meni kultajuhlinta, toteaa Polkutie.

Poliisilla ei ole tarkkaa arviota kultajuhliin osallistuneiden määrästä. Yksi asia on kuitenkin selvä.

– Porukkaa oli paljon. Tori oli aivan täynnä. Kyllä siinä puhutaan reippaista lukemista.

Polkutien arvion mukaan Tampereella 10 000 ihmisen raja ei ehkä ylittynyt, mutta puhutaan ainakin 5 000–6 000 ihmisestä.

Juhlinta noudatti tyypillistä kultajuhlinnan kaavaa.

– On selviö, että alkoholia käytetään, vähän kiipeillään ja lähteessä uiskennellaan. Se on normaalia toimintaa ja ollut niin sanottu käytäntö kultajuhlissa. Niin se on Helsingissäkin Mantan ympärillä, Polkutie sanoo.

Tampereen Keskustorin siivoaminen oli aloitettu jo ennen aamukuutta. Tältä suihkulähde näytti kello 5.56 maanantaiaamuna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos