Olli Lindholmin kuoleman jälkeen suomalaismiehet hakeutuivat joukolla tutkimuksiin – Nämä kaksi käyrää selittävät, miksi hoitamattoman uniapnean seuraukset voivat olla erittäin vakavat

Suomessa arvioidaan olevan jopa puoli miljoonaa uniapneaa sairastavaa ihmistä. Heistä valtaosa sairastaa tautia tietämättään. Myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella lähetteiden määrä uniapnean tutkimuksiin ja hoitoihin on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja erityisen rajusti parissa kuukaudessa. Kokosimme tähän juttuun kaiken, mitä uniapneasta on hyvä tietää.

Uniapnea on lisääntynyt Suomessa voimakkaasti viime vuosina. Vaikka sairaus on tyypillisintä keski-ikäiselle suomalaiselle miehelle, sitä sairastavat paljon myös naiset ja ja kaikenikäiset suomalaiset.

5.4.2019 10:54 | Päivitetty 26.4.2019 7:57

Aamulehti

Kun Yö-yhtyeen johtajan ja laulajan Olli Lindholmin kuoleman yhteydessä helmikuussa uutisoitiin hänen sairastaneen uniapneaa, lähetteet uniapneatutkimuksiin alkoivat lisääntyä rajusti eri puolilla Suomea.

Näin on käynyt myös Pirkanmaalla.

Mikä?

Uniapnea

Aikuisten obstruktiivisella uniapnealla tarkoitetaan toistuvia, vähintään kymmenen sekunnin mittaisia hengityskatkoksia tai hengityksen vaimentumia.

Hengitys katkeilee, kun nukkuvan ihmisen ylähengitystiet ahtautuvat unen aikana.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut