Tässä ovat Suomen kalleimmat asuinalueet - Uutiset - Aamulehti

Tässä ovat Suomen kalleimmat asuinalueet: Helsingin paraatipaikalla neliöhinta liki 9 000 euroa – Tampereella yksi alue nousee yli muiden

Suomen kallein postinumero on 00130. Se sijaitsee Helsingin Kaartinkaupungissa.

Helsingin Kaartinkaupungissa sijaitsee muun muassa korkeimman hallinto-oikeuden toimitalo.

31.3.2019 11:58

Suomen kalleimpana asuinalueena jatkaa Helsingin Kaartinkaupunki, joka sijaitsee lähellä Helsingin Kamppia meren rannalla. Asuinalueen keskimääräinen neliöhinta on 8 888 euroa, joten 100 neliön kokoisesta asunnosta pitäisi pulittaa keskimäärin 880 800 euroa.

Asiasta kertoo asuntojenhinnat.fi:n selvitys, jossa on koottu tiedot Tilastokeskuksen tilastosta.

Kaartinkaupungin asuntojen neliöhinnan ero keskimääräiseen on huomattava. Neliöhinta on noussut Kaartinkaupungissa vuoden aikana 1 492 euroa. Tämä on jo yksinään suurempi kuin kasvukeskusten ulkopuolella olevien asuntojen keskimääräinen neliöhinta.

Kalleimpien asuinalueiden listan sijalta kaksi löytyy Kaivopuisto, jossa neliöhinta on 8 438 euroa. Punavuoressa neliöhinta on puolestaan 8 110 euroa, Eirassa 7 938 euroa ja Kruununhaassa 7 225 euroa. Kaikilla edellä mainituilla alueilla hinnat ovat nousseet huomattavasti vuoden aikana.

Kalleimpien asuinalueiden kärjen tuntumaan ovat siirtyneet nyt myös Helsingin Itä-Pasila ja Etelä-Haaga. Itä-Pasilaan ollaan rakentamassa runsaasti uusia asuntoja. Uudiskohteet nostavat tyypillisesti lähialueiden asuntojen hintoja.

Etelä-Haagassa asuntojen arvonnousu on ollut tasaista. Viime vuonna hinnoissa tapahtunut pieni notkahdus korjaantui kuitenkin tänä vuonna.

Tampereella neliöhinnat kasvussa

Tampereella kalleimman asuinalueen kärkipaikkaa pitää edelleen Lapinniemi-Käpylä. Asuntojen neliöhinnat ovat keskimäärin 4 079 euroa. 100 neliön kokoisen kerrostalohuoneiston saa alueelta siis keskimäärin 407 900 euron hintaan.

Tampereen keskustan alueella neliöhinnat ovat nousseet, ja esimerkiksi Länsi-Amurissa neliöhinta on 3 580 euroa.

Listauksen ulkopuolelta voi nostaa esiin myös Lentävänniemen, jossa neliöhinnat ovat nousseet vuoden aikana noin 40 prosenttia. Lentävänniemessä neliöhinta on nyt 2 037 euroa. Tässäkin tapauksessa nousua selittänee uudiskohteiden rakentaminen, mikä on nostanut myös vanhojen osakeasuntojen hintoja alueella.

Turussa nousua ja laskua

Turun kallein asuinalue sijaitsee Turun itäisessä keskustassa, joka oli viime vuonna Turun toiseksi kallein asuinalue. Itäisessä keskustassa neliöhinta on 3 504 euroa.

Turku on kohentanut sijoituksiaan listauksessa ylipäätänsä. Sadan kalleimman asuinalueen joukosta neljä sijaitsee Turussa: Itäinen keskusta, Kupittaa, Martti-Korppoolaismäki ja Turku Keskus.

Vaikka suosituimpien alueiden hinnat ovat nousseet Turussa, listan loppupuolella olevien asuinalueiden hinnat ovat jopa laskeneet, vaikka kyseessä on kasvukeskus. Pansio-Pernossa hinnat ovat laskeneet vuoden aikana 214 euroa neliöltä. Pansio-Pernossa neliöhinta on nyt 1 058 euroa. Turun hinnat vaihtelevat 1 058–3 504 euroa neliötä kohti.

Asuntojenhinnat.fi on kerännyt tietonsa Tilastokeskuksen tilastoista. Otoksessa on mukana kaikki talotyypit. Mukana ei ole asuinalueita, joilla on tilastoitu liian vähän asuntokauppoja vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut