Ruuhka on ohi Jukolan pysäköintialueella, liikenne kulkee jälleen – Aamulehti seuraa Kangasala-Jukolan paluuliikennettä hetki hetkeltä - Uutiset - Aamulehti

Ruuhka on ohi Jukolan pysäköintialueella, liikenne kulkee jälleen – Aamulehti seuraa Kangasala-Jukolan paluuliikennettä hetki hetkeltä

Jättimäinen suunnistustapahtuma Kangasala–Jukola vaikuttaa laajalti valtatie 12:n liikenteeseen.

Pysäköintialueella liikenne on ruuhkautunut.­

15.6.2019 9:15 | Päivitetty 16.6.2019 15:28

Aamulehti

Pahimmat liikenneruuhkat ajoittuvat kello 12:n ja 14:n välille. Aamulehti seuraa, kuinka sunnuntain liikenne etenee.

Oletko lähdössä Jukolasta? Kuinka liikenne sujuu? Kerro tilannetietoja ja lähetä kuvaAamulehden uutisvinkin kautta.

Kello 15.28: Pysäköintialueella on enää noin sata autoa. Liikenne vetää hyvin kaikilla teillä. Lisäksi Majaalahdentie on jälleen avattu liikenteelle, Jukolan turvallisuuspäällikkö tiedottaa.

Kello 15.17: Heponiementiellä ruuhka on helpottanut ja liikenne kulkee. Pysäköintialueella on vielä jonkin verran autoja, mutta ei merkittäviä määriä, liikenneyksiköstä kerrotaan.

Kello 14.50: Kangasalan lähialueilla on sattunut onnettomuuksia, jotka voivat vaikuttaa liikenteeseen. Kangasalantiellä henkilöauto ajoi valaisintolppaan kello 13:n maissa. Kangasalan ja Oriveden välillä sattui henkilöauton ja moottoripyörän törmäys tiellä 58. Pelastuslaitoksen ensitietojen mukaan onnettomuudessa ei loukkaantunut kukaan.

Kello 14.42: Valtatie 12:lla liikenne vetää edelleen hyvin.

Kello 14.33: Liikenneyksikkö kertoo, että pysäköintialueella ja Heponiemenkadulla liikenne on erittäin ruuhkainen. Tilanne purkautuu erittäin hitaasti. Osa autoilijoista on joutunut odottamaan yli tunnin. ”Valitettavaa, kun suuri osa lähtee aika lailla samaan aikaan ja purkaminen tapahtuu yhdelle ainoalle tielle”, liikenneyksikkö kommentoi.

Kello 14.28: Twitterissä naureskellaan, että odotus on paikoin kestänyt tunnin.

Kello 14.10: Pysäköintialueella liikenne on tukossa. Aamulehden urheilutoimitus kertoo odottaneensa pysäköintialueella puolen tunnin ajan. ”Parkkipaikalta pääseminen vei puoli tuntia”, toimittaja Roosa Pelkonen sanoo.

Kello 13.47: Raikun risteyksessä liikenne on hidastunut, mutta vetää yhä.

Kello 13.29: Valtatie 12:lla liikenne on rauhallista. Heponiementie on tällä hetkellä hyvin ruuhkainen, mutta valtatielle päästyä tilanne helpottaa, liikenneyksikkö kertoo.

Kello 12.18: Liikenne sujuu yhä, mutta risteykset alkavat hieman ruuhkautua. Tieliikennekeskuksen arvion mukaan sunnuntain ruuhkat jäänevät eilistä pienemmiksi, koska paluuliikenne tapahtuu porrastetusti.

Sunnuntai kello 11.28: Paluuliikenne on alkamaan päin ja kiihtyy lähituntien aikana. Ensimmäiset ovat lähteneet jo yön ja varhaisen aamun aikana. Tällä hetkellä liikenne sujuu yhä, eikä mainittavia ruuhkia ole. Ruuhkahuippujen arvioidaan olevan pahimmillaan kello 12–14, Kangasala-Jukolan liikenneyksiköstä kerrotaan.

Kello 17.55: Liikenne kulkee normaalisti. Aamulehden kuvaajalla Laura Talvitiellä matka Tampereen keskustasta kisapaikalle kesti noin 35 minuuttia. Mainittavia ruuhkia ei ollut matkalla. Pahimmassa ruuhkassa sama matka vei reilun tunnin.

Kello 16.53: Valtatie 12:lla liikenne on hieman lisääntynyt, mutta liikennemäärät vastaavat kutakuinkin normaaleja lauantai-illan liikennemääriä. Liikenne sujuu edelleen omalla painollaan, eikä liikennettä ohjata aktiivisesti.

Kello 15.17: Liikenteen määrä on normaalin liikennevirran mukainen. Liikennettä ei ohjata enää, valtatie 12:lla on rauhallista. Liikenne voi jälleen lisääntyä iltaa kohden noin kello 20:n maissa.

Kello 14.26: Liikenteenohjaus Raikun risteyksessä on purettu ja liikenne sujuu omalla painollaan. Heponiementiellä liikenne kulkee kohtalaisesti. Jalankulkijoita on hyvin paljon, liikennepäällikkö Huhta-aho sanoo.

Kello 13.59: Autoletka jatkuu tien 325 risteykseen.

Kello 13.50: Toimittaja Mikko Husa kertoo, että henkilöautolla matkaan kisakeskuksen pysäköintialueelle kului Tampereen keskustasta tunti ja vartti.

Kello 13.48: Pysäköintialueilla on edelleen tilaa. Autoja johdatetaan mahdollisimman joustavasti parkkipaikoille useampaa väylää pitkin. Varapaikkoja avataan tarvittaessa kauempaa, ja sieltä järjestetään kuljetus kisakeskukselle, Jukolan turvallisuuden johtokeskuksesta kerrotaan.

Kello 13.37: Liikenne on erittäin ruuhkautunut. Toimittaja Roosa Pelkonen kertoo, että kisabussilla matka kesti tunnin Tampereen keskustasta.

Kello 13.16: Heponiementiellä madellaan, mutta liikenteenohjaus toimii Raikuntien risteyksessä ja liikenne kulkee kävelijöitä nopeammin, kertoo Aamulehden urheilutoimittaja Lauri Lehtinen.

Kello 13.04: Valtatiellä 12 Tampereen suunnasta tultaessa ruuhkat alkavat Sahalahdentien kohdalla. Jonot liikkuvat hiljalleen. Suuntia vuorotellaan ja toinen puoli joutuu odottamaan, mutta liikenne etenee hiljalleen.

Kello 12.55: Jono matelee eteenpäin. Ruuhkassa istuva Aamulehden urheilutoimittaja Mikko Husa kertoo, että pyöräilijäkin ohitti autoletkan.

Kello 12.46: Liikenne seisoo noin 6,5 kilometriä ennen kisakeskusta Tampereen suunnasta tultaessa Tiihalan risteyksen kohdalla.

Kello 12.04: Jonot vetävät Raikun kohdalla erittäin hitaasti. Muuten liikenne sujuu ongelmitta, eikä onnettomuuksia ole sattunut.

Kello 11.47: Liikenne on hyvin ruuhkaista, mutta jonot edelleen vetävät hiljaa. Pahin tilanne on valtatie 12:lla kisakeskusta kohti käännyttäessä.

Kello 10.59: Liikenne vetää vielä hyvin ja nopeudet ovat Kangasalan kohdalla edelleen sujuvia. Liikenne on kuitenkin ruuhkautumaan päin ja etenkin tapahtumapaikkaa lähestyttäessä keskinopeudet alkavat laskea, kertoo Tampereen tieliikennekeskus.

Kello 9.44: Liikennepäällikkö Hannu Huhta-ahon mukaan valtatie 12:n liikenne Raikun alueella kulkee sujuvasti, mutta autojen määrä on selvästi lisääntynyt.

Lauantai kello 9.15: Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan valtatie 12 on ruuhkautunut ajoittain aamusta alkaen. Ensimmäiset ruuhkat sijoittuvat erityisesti Kirvun, Pälkäneen ja Kangasalan Tiihalan välille.

Perjantai: Sisä-Suomen poliisi arvioi, että pahimmat liikenneruuhkat ajoittuvat lauantaina kello 9 ja 14:n välille. Liikenteen ennustetaan ruuhkautuvan etenkin valtatie 12:lla Pälkäneen ja Kangasalan välillä sekä Kaivannon, Raikun ja Iharin alueella. Tapahtuma voi mahdollisesti näkyä liikenteen tukkoisuutena myös näiden alueiden ulkopuolella.

Tapahtumapaikkaa lähestyttäessä liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä pahimmissa paikoissa. Poliisi toivoo autoilijoilta joustavuutta ja kärsivällisyyttä ruuhkatilanteissa.

Kangasala-Jukolan alueelle on perustettu ilmailua koskeva rajoitusalue. Muun muassa lennokkien ja dronejen lennättäminen on kielletty alueella koko viikonloppuna. Rajoitus alkaa lauantaina kello 6 ja päättyy sunnuntaina kello 18.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?