Autonominen hotelli avasi Kangasalan keskustassa Jukolaksi - Uutiset - Aamulehti

Kangasalan keskustan uusi hotelli ehti avata juuri Jukolaksi – perjantaina sisään kannettiin vielä 25 jääkaappia

Place to Sleep -hotellin varaustilanne on viikonloppuna täysi Kangasala-Jukolan vuoksi. Hotellissa tehtiin viime hetken viilauksia vielä perjantaina iltapäivällä.

Satu Alestalo ja Simo Tenhunen Siskon Siivous Oy:stä viimeistelivät huoneiden sisustusta iltapäivällä. Muun muassa kuvattavana olleen huoneen verhot olivat vielä kiinnittämättä.

14.6.2019 18:40

Aamulehti

Kangasalan keskustan uusi Place to Sleep -hotelli ehdittiin avata juuri ennen Kangasala-Jukolan alkua. Ensimmäiset asiakkaat majoittuivat uudessa hotellissa keskiviikon ja torstain välisen yön.

Hotellin avajaiset ajoitettiin tarkoituksella kymmeniätuhansia ihmisiä Kangasalle tuovan Jukola-suunnistustapahtuman alle.

– Kangasala on hetken aikaa Suomen keskipiste. Saamme sitä kautta näkyvyyttä, hotelleja operoivan Oryx Invest Oy:n toimitusjohtaja Jan-Henrik Holmlund kommentoi.

Kangasalan Place to Sleep on hotelliketjun konseptin mukaisesti niin sanottu autonominen hotelli. Holmlundin mukaan kyse on kiteytetysti riisutusta hotellimallista.

Aamulehti kokeili perjantaina, miten huoneen vastaanottaminen tapahtuu, kun vastaanottoa, hotellihenkilökuntaa tai fyysisiä avainkortteja ei ole.

Hotelli toimii kerrostalossa Kangasalan uimahallin naapurissa. Ympäristö on vielä työmaata.

Näin autonominen hotelli toimii

Huone varataan tavallisen hotellihuoneen tapaan esimerkiksi hotellin kotisivuilta.

Asiakas saa huonetiedot ja avainkoodin puhelimeensa tai sähköpostiinsa saapumispäivän aamuna.

Perinteistä avainta ei ole, vaan sekä hotellin ulko-ovesta että hotellihuoneen ovesta pääsee sisään saman koodin avulla.

Huone on vapaa saapumispäivänä kello 15 alkaen ja poistuttava lähtöpäivänä kello 12 mennessä.

Hotelliin ei kirjauduta sisään tai ulos, vaan saapuminen ja lähteminen tapahtuvat mainittujen aikataulujen puitteissa. Muina aikoina annettu ovikoodi ei toimi.

Hotelleissa ei ole vastaanottoa tai muuta henkilökuntaa kuin esimerkiksi siivous- tai vartiointityötä tekevät.

Asiakkaiden käytössä on kuitenkin hotellin aulasta löytyvä maksuton asiakaspalvelupuhelin, joka toimii ympäri vuorokauden.

Samassa talossa hotelli ja koteja

Kangasalan uusi hotelli on siitä erikoinen, että samassa rakennuksessa on sekä hotellihuoneita että asuntoja. Hotellihuoneet sijaitsevat talon viidennessä ja kuudennessa kerroksessa. Muissa kerroksissa on asuntoja.

Hotelleille tavanomaista vastaanottoa ei ole, eikä hotellissa ole henkilökuntaa, vaan asiakkaat pääsevät sisään hotelliin ja huoneisiinsa avainkoodin avulla.

Perjantaina iltapäivällä Kangasalan Place to Sleep -hotellissa hiottiin vielä viimeisiä yksityiskohtia. Siskon Siivous Oy:n palveluesimies Simo Tenhunen ja asiakkuusjohtaja Satu Alestalo kertovat, että päivän aikana hotellille tuotiin muun muassa 25 jääkaappia.

Viimeistelytöitä hidastivat muutaman tunnin poissa käytöstä olleet hissit.

– Kannoimme juuri saippuoita jalkapelillä, Alestalo kertoi iltapäivällä.

Uimahallin naapurissa sijaitseva Place to Sleep on tällä hetkellä työmaan ympäröimä. Parkkipaikkoja on ympäristössä harvakseltaan.

Simo Tenhunen kertoo, että tilanne on korjaantumassa, sillä pihapiiriin avataan pysäköintihalli.

Kaikissa hotellihuoneissa on ranskalainen parveke.

Kustannustehokas tapa tarjota majoitusta

Autonominen hotelli on Jan-Henrik Holmlundin mukaan kustannustehokas tapa tarjota majoitusta, sillä henkilöstökustannuksia ei synny varsinaisesta hotellitoiminnasta.

– Tarjoamme edullisemman mutta laadukkaan hotelliyöpymisvaihtoehdon, hän sanoo.

– Huone ei kalpene perinteisen konseptin hotellihuoneelle.

Holmlundin mukaan on vaikea arvioida tarkasti, miten paljon edullisemmin autonomisessa hotellissa voi yöpyä perinteiseen hotelliin verrattuna. Ero on hänen mukaansa kuitenkin merkittävä.

Aamulehti selvitti hotellihuoneiden hintoja viikonlopulle. Perjantain ja lauantain välisen yön hinnaksi kahden hengen huoneessa Place to Sleep Hotelsin kotisivut ilmoittivat alkaen 98 euroa. Vertailun vuoksi kesäkuun viimeisenä viikonloppuna perjantain ja lauantain välisen yön hinnaksi vastaavassa huoneessa kotisivut ilmoittivat alkaen 78 euroa.

Kangasala on Tampereen Espoo

Kangasala-Jukola-viikonloppuna hotellihuoneiden varaustilanne näyttää Holmlundin mukaan täydeltä.

Miksi Place to Sleep -hotelliketju laajensi juuri Kangasalle?

– Kangasala on mielenkiintoinen kasvukeskus. Se on kuin Tampereen Espoo, jossa ei ole tätä palvelua, Holmlund perustelee kaupungin valintaa.

Viidennen kerroksen hotellihuoneesta on näkymä Kirkkojärvelle.

Näkymä rappukäytävästä sisäpihan puolelle.

Place to Sleep Hotels

Suomalainen hotelliketju

Avasi ensimmäisen hotellinsa toukokuussa 2017

Nyt hotelleja on Hollolassa, Kangasalla, Limingassa, Loviisassa, Porissa, Raisiossa ja Raumalla

Toistaiseksi uusin on Kangasalan hotelli, joka avattiin kesäkuussa

Elokuussa hotelli avataan Lohjalle

Yhtiön mukaan suunnitteilla on uusia hotelliprojekteja myös vuodelle 2020

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut