Viinikan liikenneympyrässä Tampereella on meneillään lumiukkojen mielenosoitus – Nyt selvisi, kuka ne teki - Uutiset - Aamulehti

Viinikan liikenneympyrässä Tampereella on meneillään lumiukkojen mielenosoitus – Nyt selvisi, kuka ne teki

Pelastetaan talvet, julisti tämän mielenosoittajan kyltti sohjon keskellä.

1.2.2020 19:44 | Päivitetty 2.2.2020 15:30

Aamulehti

Moni autoilija hieraisi lauantaina silmiään Viinikan liikenteenjakajassa Tampereella.

Käynnissä oli kaiketi luvaton mielenosoitus, mutta tässä mielenilmauksesta ei tarvittu poliisia valvomaan järjestystä. Mielenosoittajat olivat varustautuneet kylteillä, joissa kysyttiin, onko täällä lunta enää vuonna 2080.

Tämä mielenosoitus poikkeaa tavallisista mielenosoituksista erityisesti siinä, että se kestää yötäpäivää ja päiväkausia. Sen pahin uhka ei ole mielenosoittajien väsyminen vaan sen keskeisin viesti: sään lämpeneminen.

Vielä lauantaina ei ollut tiedosa, kuka tai ketkä tämän hauskan ja puhuttelevan idean ovat toteuttaneet.

Tämä kirjainyhdistelmä kertoo viestin lyhyesti ja tehokkaasti.

Toivoa vielä on, ainakin ilmeistä päätellen.

Lumiukkoja oli rakennettu eri puolille liikenteenjakajaa. Hieman liioitellen voisi puhua jopa lumiukkopuistosta.

Lumiukkojen ei haluta kuolevan sukupuuttoon

Sunnuntaina selvisi, ketkä olivat tehneet lumiukot ja miksi: Luonto-Liiton Hämeen piirin Ilmastoryhmän jäsenet olivat väsänneet lumiukot liikenneympyrään lauantaina. He halusivat tällä muistuttaa ilmastonmuutoksen etenemisestä.

–  Halusimme tällä nostaa esille, että meidän on toimittava nyt yhdessä, jotta saamme nauttia lumisista talvista myös jatkossa. Tämä talvi on ollut osoitus siitä, mihin suuntaan talvemme ovat menossa ja miten ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt. Haluamme antaa yhdessä äänen lumiukoille, jotta ne eivät kuole sukupuuttoon eteläisestä Suomesta, Luonto-Liiton Hämeen piirin hallituksen jäsen Ulla Lilja viestittää ja kannustaa myös muita lumiukkotalkoisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut