Sara Wesslin, 28, tekee työtä kielellä, jonka arveltiin kuolevan jo kymmenen vuotta sitten – BBC:n mukaan hän on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ja inspiroivimmista naisista - Uutiset - Aamulehti

Sara Wesslin, 28, tekee työtä kielellä, jonka arveltiin kuolevan jo kymmenen vuotta sitten – BBC:n mukaan hän on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ja inspiroivimmista naisista

Maailmassa on vain kaksi koltansaamenkielistä toimittajaa. Sara Wesslin on heistä toinen. Nyt hän kertoo, kuinka opetteli mummonsa äidinkielen ja miltä tuntuu saada kansainvälistä tunnustusta työstään.

BBC valitsi toimittaja Sara Wesslinin yhdeksi tulevaisuuden inspiroivimmista naisista. Oman inspiraationsa Wesslin saa omasta mummostaan ja muista ihmisistä, jotka ovat raivanneet tietä uhanalaiselle kolttasaamen kielelle ja uskaltaneet puhua ja ylläpitää sitä.

9.11.2019 8:42

Piskuisessa Ivalossa, vajaat 300 kilometriä Rovaniemeltä pohjoiseen, tuulee ja tuiskuttaa lunta. Lumisateen keskellä hymyilee vihreään takkiin pukeutunut nuori nainen. Ympärillä pörrää mustavalkoinen nelijalkainen ystävä.

Naisen nimi on Sara ja koiran nimi Rölli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: