Kuuluisa kenkätehtailija Pertti Palmroth on kuollut - Uutiset - Aamulehti

Kenkäteollisuuden uranuurtaja Pertti Palmroth on kuollut

Palmrothin poika vahvistaa kuoleman Aamulehdelle.

Pertti Palmroth kuvattuna 80-vuotiaana vuonna 2011.

29.3.2020 20:31

Pirkanmaalla vaikuttanut suomalaisen kenkäteollisuuden uranuurtaja ja huippumuodikkaan tyylin edelläkävijä Pertti Palmroth on kuollut 88 vuoden iässä.

Pertti Palmrothin poika Mikko Palmroth vahvistaa asian Aamulehdelle.

– Hän kuoli kotonaan. Hän oli ollut jo jonkin aikaa sairas. Hänellä oli keuhkokuumetta muutama viikko sitten, hän ei täysin toipunut siitä ja meni heikkoon kuntoon.

Pertti Palmroth jatkoi veljensä Juhanin kanssa veljesten isän kunnallisneuvos Pentti Palmrothin 1928 perustamaa tehdasta Pirkkalassa suvun mailla. Veljesten välille tuli välirikko, ja kumpikin jatkoi kenkien valmistamista omilla nimillään.

Pertti Palmroth toimi Hämeen kenkätehdas oy:n toimitusjohtajana vuosina 1969–2004 ja Pertti Palmroth oy:n myymäläketjun toimitusjohtajana vuodet 1986–2004.

Palmrothin tehdas ajautui konkurssiin nimellä Hamken vuonna 2011.

Pertti Palmrothilla oli kolme poikaa, joista myös Tero ja Tapio olivat isän yrityksessä aikanaan mukana. Myös autourheilusta tuttu Tero Palmroth jatkaa isänsä viitoittamalla tiellä ja valmistaa edelleen naisten kenkiä omalla nimellään.

Myös Pertti ja Hannele Palmrothin kaksi yhteistä lasta Mikko ja Petrina jatkavat kenkäbisnestä Palmroth International -yrityksessä, jonka tuotemerkkejä ovat Palmroth ja Pertti Palmroth.

Pertti Palmroth opiskeli kengänvalmistusta Englannissa ja omaksui huippumuodin jo 1960-luvulla. Hänen laadukkaita kenkiä vietiin moneen maahan aina Yhdysvaltoihin asti.

Muun muassa Ruotsin kuningatar Silvia oli Palmrothin kenkien käyttäjä.

Pertti Palmrothin valmistamia kenkiä vietiin moniin maihin.

Pertti Palmroth kuvattuna vuonna 1977.

Täsmennys 29.3. kello 21.39: Mikko Palmroth ja Petrina Palmroth jatkavat kenkäbisnestä Palmroth International -yrityksessä, jonka tuotemerkkejä ovat Palmroth ja Pertti Palmroth. Palmroth International ei ole tuotemerkki, vaan yrityksen nimi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: