Alle kouluikäisten suolistosairaudet lisääntyvät erityisesti Tampereen seudulla – ”Tähän ovat muutkin lääkärit kiinnittäneet huomiota”

Tutkittua tietoa ei alle kouluikäisten suolistosairaiden määrästä vielä ole, mutta kokeneen lastenlääkärin ja lastentautiopin professorin Kaija-Leena Kolhon tuntuma on, että Pirkanmaalla pieniä IBD-suolistotauteihin sairastuneita potilaita on suhteellisesti enemmän kuin Helsingin seudulla.

Helsingin yliopiston lastentautiopin professori Kaija-Leena Kolho kiinnitti huomiota alle kouluikäisten lasten tulehduksellisten suolistosairauksien eli IBD-tautien määrän hienoiseen lisääntymiseen Pirkanmaalla työskennellessään Taysissa Tampereella lasten suolistosairauksia hoitavana lääkärinä.

2.12.2019 7:06

Aamulehti

Alle kouluikäisten lasten tulehdukselliset suolistosairaudet eli IBD-sairaudet ovat lisääntymässä erityisesti Tampereen seudulla, Helsingin yliopiston lastentautiopin professori Kaija-Leena Kolho sanoo.

Kolhon arvio perustuu lääkärin työssä saatuun tuntumaan, ei absoluuttisiin lukuihin, sillä tutkittua tietoa alle kouluikäisten sairastumisten määrästä ei vielä ole.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut