Sanna Marinin kommentti sote-uudistuksen jatkosta ihmetyttää: ”En voi uskoa todeksi” - Uutiset - Aamulehti

Sanna Marinin kommentti sote-uudistuksen jatkosta ihmetyttää: ”En voi uskoa todeksi”

Sanna Marinin mielestä Sipilän johdolla ei voida enää kokoontua pohtimaan soten jatkoa. Arkistokuva.

8.3.2019 16:12

Sinisten kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Tiina Elovaara ihmettelee suurimman oppositiopuolueen sdp:n varapuheenjohtajan Sanna Marinin kommenttia sote-uudistuksen jatkosta.

Pääministerin paikalta tänään eronnut Juha Sipilä (kesk) sanoi kutsuvansa – jos niin halutaan – pyöreän pöydän keskustelun koolle kaatuneen sote-uudistuksen jatkosta.

Hallitus kaatui tänään, koska sote-uudistusta ei ehditä tehdä tällä hallituskaudella.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoi kutsuvansa kaikki eduskuntaryhmät koolle.

–On selvää, ettei Sipilän johdolla voida kokoontua pohtimaan soten jatkoa. Hänen mandaattinsa on päättynyt ja ihmiset valitsevat 14.4. eduskuntavaaleissa, kenen johdolla asioita, myös sotea, viedään eteenpäin, Sanna Marin tviittasi tänään.

Sinisten Tiina Elovaara ei ollut Marinin kanssa samaa mieltä. Elovaaran toteaa tiedotteessa, että ei voi uskoa Marinin sanoja

–Eduskunnan tehtävä on nyt varmistaa, että suomalaisten tarvitsema sote-uudistus saadaan edes seuraavalla hallituskaudella maaliin. On luonnollista että suurin eduskuntaryhmä kutsuu nyt ryhmät koolle. Keskustan Antti Kaikkonen on kutsunutkin ensi viikoksi sotesta kaikki eduskuntapuolueet koolle, Elovaara sanoo tiedotteessaan.

–Mitä vastaa demareiden varapuheenjohtaja Sanna Marin? Ei käy. En voi uskoa tätä suhtautumista todeksi, Elovaara jatkaa.

Hän lisää, että oppositio on koko ajan halunnut sotessa parlamentarismia ja yhteistyötä. Hän pohtii, missä on yhteistyöhaluinen Marin.

Oppositiopuolue vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi Uudelle Suomelle eduskunnassa, että oppositio on jo pitkään toivonut Sipilältä parlamentaarista kättä soten suhteen. Andersson toteaa, että on ironista, että tuota yhteistyön kättä tarjotaan nyt, kun hallitus on eronnut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos