Pihlajalinnan toimitusjohtaja ei odota uudelta hallitukselta ihmeitä - Uutiset - Aamulehti

Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen: "Emme usko uuden hallituksen kykenevän nopeaan kokonaisratkaisuun"

Toimitusjohtaja Joni Aaltosen mukaan Pihlajalinnalla on hyvät lähtökohdat toimia ympäristössä, jossa sote-uudistusta ei tehdä.

8.3.2019 13:17

–Toivoimme soten toteutumista, sillä yhteiskuntamme tarvitsee uudistusta. Väestön ikääntyessä palvelutarve kasvaa ja kaupungistumisen jatkuminen tuo omat haasteensa. Keskustelu rakenneuudistuksen tarpeesta tulee jatkumaan, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen kommentoi Aamulehdelle.

Aaltosen mukaan kyse ei ole siitä, miten nykyinen palvelutaso saadaan ylläpidettyä vähemmällä rahalla, vaan siitä, miten tulevaan kestävyysvajeeseen varaudutaan.

Toimitusjohtajan mukaan Pihlajalinnalla on hyvät lähtökohdat vastata kuntakentän tarpeisiin ja toimia ympäristössä, jossa sote-uudistusta ei tehdä.

–Kuntien taloudellinen tila ei ole parantunut päätöstä odottaessa, ja uskomme niiden lähtevän hakemaan ratkaisuja. Me voimme tukea tässä. Voimme auttaa myös muissa julkisissa palveluissa, jotta hoitoon pääsisi silloin, kun siihen on tarvetta.

Aaltonen ei odota uudelta hallituksen ratkaisuja pian.

–Emme usko uuden hallituksen kykenevän nopeaan kokonaisratkaisuun.

Aaltosen mukaan sekä yksityisillä että julkisilla tahoilla on paljon arvokasta kokemusta asiakkaittensa hoidosta. Nyt olisi etsittävä keinoja, joilla julkisen ja yksityisen välille voitaisiin rakentaa aitoa yhteistyötä ja kumppanuuksia.

Aaltonen sanoo, että ulkoistuksista on saatu positiivisia tuloksia niin saatavuuden kuin kustannusten hallinnan osaltakin.

–Tärkeää on saada aikaan ratkaisuja, joilla toimintaa voidaan alkaa järjestää uudella tavalla. Tavoitteena pitää olla taata kaikille suomalaisille heidän tarvitsemansa laadukas hoito ilman turhia viiveitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: