Antti Rinne aamun jymyuutisesta: Vähän huolestuttaa, että muutama viikko ennen vaaleja erotaan - Uutiset - Aamulehti

Sdp:n Antti Rinne aamun jymyuutisesta: "Vähän huolestuttaa, että muutama viikko ennen vaaleja erotaan"

Antti Rinne ihmettelee, miksi hallitus ottaa itse itseltään pois poliittisen vallan ja vastuun.

8.3.2019 11:01

Suomi heräsi perjantaipäivään, jossa kovan onnen sote-uudistus kaatui ja hallitus jätti eronpyynnön.

Mitä ajattelee aamun tapahtumista gallup-mittausten kärjessä kyntävä sdp ja sen puheenjohtaja Antti Rinne?

–Valitettavasti hallitukselle on käynyt näin, kun se on härkäpäisesti tuonut eduskuntaan perustuslain vastaisia esityksiä, joita ei ole korjattu valiokunnan edellyttämällä tavalla koskien niin maakunta- kuin valinnanvapauden markkinamallia. Näin on tapahtunut useaan otteeseen. Tämä on perussyy sille, miksi hallitus on nyt tässä tilanteessa, Rinne toteaa.

Rinne pitää hiukan outoa hallituksen ratkaisua.

–Vaaleihin on aikaa muuttama viikko ja sitten päätetäänkin erota. Vähän huolestuttaa se, että hallituksen pitäisi tehdä poliittista valmistelua, kun Suomen EU-puheenjohtajakausi alkaa heinäkuussa. Hallitus on ottamassa itse itseltään poliittisen vallan ja vastuun pois siirtymällä toimitusministeristöksi.

Millainen on sdp:n sote-malli?

–Meidän näkökulmasta on tärkeää, että ratkaisemme ne sote-palvelujen ongelmat, jotka ovat tiedossa. Perusterveydenhuollon saatavuus ja sosiaalipalvelut vaativat rahaa, henkilöresursseja, osaavaa henkilökuntaa ja entistä parempaa johtamista. Sosiaalipalvelujen puolella vanhusten hoito ja lastensuojelu on saatava toimiviksi.

Jotta näihin päästään, se tarkoittaa palveluissa isompia kokonaisuuksia.

–Jos olemme mukana tekemässä hallitusohjelmaa, niin sotea on vietävä eteenpäin parlamentaarisella valmistelulla annettujen suuntaviivojen jälkeen. On päästävä eroon siitä, että joka vaalikausi kuviot vaihtuvat. Suomeen on saatava sotesta yli vaalikausien kestävä ratkaisu.

Rinne korostaa, että hyvin toimivia osia ei saa rikkoa.

–Meillä on hyvin toimiva erikoissairaanhoito. Minulla on siitä viime viikoilta paljon hyviä henkilökohtaisia kokemuksia, hän jatkaa viitaten omaan sairausjaksoonsa ja kuntoutukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos