Eurovaalit kiinnostivat äänestysjonoiksi asti Tampereella – ”Äänestin ennen kaikkea Euroopan yhtenäisyyttä varten” - Uutiset - Aamulehti

Eurovaalit kiinnostivat äänestysjonoiksi asti Tampereella – ”Äänestin ennen kaikkea Euroopan yhtenäisyyttä varten”

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestyspaikat aukesivat keskiviikkoaamuna. Marketin aulan pisteellä joutui jonottamaan, mutta kirjastossa oli rauhallisempaa.

Kansalaiset tutkiskelivat ehdokaslistaa pääkirjastolla keskiviikkona. Eurovaaleissa vaalipiirinä on koko Suomi.

15.5.2019 17:10

Aamulehti

Keskiviikkona alkoi europarlamenttivaalien ennakkoäänestys. Lielahden Prismassa kansalaisoikeutensa käyttäjiä kertyi jonoksi asti.

– Parempi äänestää ennakkoon. Ei sitä tiedä, vaikka jäisi huomenna auton alle, totesi tamperelainen Markku Rauhalahti.

Markku Rauhalahden mielestä eurovaaleissa äänestäminen on velvollisuuden lisäksi oikeus. Hän hoiti toimenpiteen Lielahden Prismassa,

Lielahdessa useat ihmiset seisoivat äänestysjonossa kauppakärryjensä kanssa ja jatkoivat sitten uurnilta matkaansa suoraan ostoksille.

Ylöjärveläinen Martti Kolehmainen kertoi olevansa varsinaisena vaalipäivänä matkoilla, joten hän oli tullut paikalle heti ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä.

–  Tämä on kansalaisen velvollisuus! Äänestin ennen kaikkea Euroopan yhtenäisyyttä varten.

Martti Kolehmainen kävi äänestämässä kauppareissun yhteydessä. Ehdokkaan valitseminen ei tuottanut hänelle vaikeuksia,

Pääkirjasto Metson pisteellä äänestys sujui verkkaisempaan tahtiin.

– Kun avasimme yhdeksältä, ovilla oli vähän jonoa. Mutta siitä lähtien on käynyt rauhallisen tasaisesti porukkaa, kertoo Metson äänestyspaikan vaalitoimitsija Iina Varis.

Tuula Toriseva käytti äänioikeuttaan Metsossa. Hänelläkin oli ehdokkaan suhteen selvät sävelet.

Ensimmäisten joukossa pääkirjastoon oli tullut tamperelainen Tuula Toriseva.

– Olen aina äänestänyt eurovaaleissa, ja tulen aina äänestämään.

Torisevan mukaan sopivan ehdokkaan löytäminen oli helppoa. Hän äänesti ennakkoon siltä varalta, ettei sattuisi olemaan kotipaikkakunnallaan varsinaisena vaalipäivänä.

Europarlamenttivaaleissa voi äänestää ennakkoon kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.–21. toukokuuta ja ulkomailla 15.–18. toukokuuta. Katso tästä Tampereen ennakkoäänestyspaikat ja niiden aukioloajat.

Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä äänestyspaikassa. Mukaan pitää ottaa henkilöllisyystodistus, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.

Suomessa vaalien pääpäivä on sunnuntai 26. toukokuuta. Vuoden 2019 europarlamenttivaalit toimitetaan kaikissa jäsenvaltioissa ajanjaksolla 23.–26. toukokuuta.

Euroopan unionin asioihin vaikuttaminen hoituu kauppareissun yhteydessä Lielahden Prisman ennakkoäänestyspaikalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: