Tamperelaiset äänestävät jo innokkaasti: ”Kun kerran on äänioikeus, sitä pitää käyttää” - Uutiset - Aamulehti

Tamperelaiset äänestävät jo innokkaasti: ”Kun kerran on äänioikeus, sitä pitää käyttää”

Sateinen sunnuntai ei estä äänestäjiä saapumasta vaalipaikoille. Kysyimme, mitä Eurooppa heille merkitsee. Entä oliko ehdokasta vaikea löytää?

Suvi Pietarinen ja Zachary Mäenpää katsovat vaaleja yrittäjän näkökulmasta. Euroopassa tärkeintä ovat heidän mielestään vapaus, helppous matkustaa, valuutta sekä suuri markkina-alue. Ehdokkaan valinta oli molemmille helppoa. Vaalikone vain vahvisti päätöstä. Molempien mielestä äänioikeus on etuoikeus, jota ei saa jättää käyttämättä.

26.5.2019 12:42 | Päivitetty 26.5.2019 13:02

Äänestäjiä virtaa jo eurovaalien äänestyspaikoille tasaiseen tahtiin. Pispalan koulun ja Aleksanterin koulun uurnilla päivystäneet vaalilautakunnan jäsenet kuvailivat kuitenkin alku-sunnuntaita varsin rauhalliseksi.

Pekka Kuikka arvostaa yhteenkuuluvuutta maiden ja ihmisten välillä. - Emme voi enää ajatella kuten ennen, että olisimme vain pieni eristynyt kansa. Olemme porukassa mukana kuten muutkin ja ylpeitä siitä. Ehdokkaansa Kuikka löysi helposti. -Valitsin nuoren, hän kertoi.

Vaalilautakunnan jäsenet Marko Niittymäki ja Jukka Kinnunen kuvailivat kulunutta aamupäivää Aleksanterin koululla vielä rauhalliseksi.

Äänestää voi kello 20 saakka. Ainakin aamupäivällä jonot etenivät nopeasti.

Henrik Nupponen ja Maarit Sulonen toivoivat näkevänsä päivän mittaan paljon äänestäjiä. Vaalilautakunnan jäsenet työskentelivät Aleksanterin koulun äänestyspaikalla. Koululla äänestettiin neljässä eri pisteessä.

Elias Jokinen kävi äänestämässä Pispalassa kaksivuotiaan Judith Jokisen kanssa. Ehdokas oli helppo löytää. Eurooppa edustaa Jokiselle yhtenäisyyttä ja yhteisiä arvoja. - On tärkeää äänestää nyt, koska Euroopassa on aika tehdä päätöksiä todella tärkeistä asioista.

–Pispalan koulun äänestyspiste oli eduskuntavaaleissa yksi Tampereen vilkkaimmista, kertoi vaalilautakunnan jäsen Antti-Pekka Hämäläinen. Hän oli itse äänestänyt jo ennakkoon. -Pispalan alueen ilmapiiri on sellainen, että täällä tulee yleensäkin korkea äänestysprosentti, Hämäläinen pohti.

Suomalaisten pitäisi saada äänensä Euroopassa paremmin kuuluviin, muistutti Jari Vesa, joka jätti Remu A -nimisen koiransa ulos odottamaan. Eurooppa merkitsee Vesalle yhtenäisyyttä. Äänestäminen taas on kansalaisvelvoite.

Kristiina Kaustiala, Jarmo Kaustiala ja Pasi Niklas-Salminen toivovat, että aikoinaan räjähdysherkkä Eurooppa ei enää koskaan palaisi sellaiseksi. He äänestivät ajatellen Euroopan yhtenäisyyttä. Ehdokas oli koko porukan mielestä helppo löytää. - Eurooppaan kuulumme ja kaikki vaalit ovat tärkeitä, he muistuttivat Pispalassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos