Eurovaalit 2019: Katso ääntenlaskennan tulokset tästä - Uutiset - Aamulehti

Katso täältä eurovaalien ääntenlaskennan tulokset – Aamulehden tulospalvelu kertoo, ketkä pääsivät läpi

Eurovaalit eli europarlamenttivaalit huipentuivat sunnuntaina 26.5.2019. Aamulehden tulospalvelu näyttää ääntenlaskennan tulokset.

Eurovaalien ääntenlaskennan kehittymistä kannattaa seurata Aamulehden tulospalvelusta.

26.5.2019 7:20 | Päivitetty 27.5.2019 0:22

Aamulehti

Eurovaalit eli europarlamenttivaalit järjestettiin Suomessa sunnuntaina 26. toukokuuta 2019. Aamulehti seurasi vaaleja hetki hetkeltä osoitteessa aamulehti.fi ja uutissovelluksessa.

Ääntenlaskennan tulos päivittyi kello 20 alkaen reaaliaikaisesti tulospalveluumme osoitteessa aamulehti.fi/eurovaalitulos. Pääset tulospalveluun tästä.

Tulospalvelusta näkee puolueiden kannatusprosentit ja niiden muutoksen edellisiin vaaleihin verrattuna sekä tietenkin puolueiden saavuttamat paikkamäärät ja niiden muutokset edelliseen kertaan verrattuna. Lisäksi tulospalvelu listaa läpi menneet ja varalle jääneet ehdokkaat sekä heidän äänimääränsä.

Tulospalvelun näkymään voi valita, haluaako nähdä ehdokkaiden tiedot nimilistana vai kasvokuvina. Tulospalvelu näyttää myös Suomen euroedustajien ikä- ja sukupuolijakauman. Hakutoiminnon kautta voi etsiä kenen tahansa ehdokkaan äänimäärät.

Europarlamenttivaaleissa koko Suomi kuuluu samaan vaalipiiriin. Tulospalvelu tarjoaa kuitenkin koko maan tilanteen lisäksi äänestystietoja vaalipiireittäin, kunnittain ja äänestysalueittain. Kuntien ja äänestysalueiden kohdalla näytetään ehdokkaiden saamat äänimäärät ja puolueiden äänimäärät sekä äänestysprosentti.

Tulospalvelusta voi myös tarkistaa, mitä mieltä Euroopan parlamenttiin päässeet edustajat ovat esimerkiksi EU-tukirahojen jaosta yhteisestä puolustuksesta ja lähiruuan tukemisesta. Tulospalvelu hakee tiedot Aamulehden vaalikoneesta. Ehdokkaan nimeä klikkaamalla pääsee tulospalvelun kautta suoraan Aamulehden vaalikoneen tietoihin ja ehdokkaan siellä olevaan profiiliin.

Päivitetty 27.5.2019 klo 0.21: Päivitetty juttua eurovaalien tuloksen selvittyä.

Lue lisää:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut